پروژه کارآموزی درس فرآیند های پتروشیمی

تعداد صفحات: 41 فرمت فایل: word کد فایل: 3880
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی شیمی
قیمت قدیم:۱۵,۰۰۰ تومان
قیمت: ۹,۸۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پروژه کارآموزی درس فرآیند های پتروشیمی

    مقدمه

    فعل و انفعال پلیمر شدن

    اتیلن به فرمول گسترده H2C = CH2 وقتیکه پلی مریزه می شود از نظر فرمول کلی به صورت زیر می توان مشخص نمود . n1H2C = CH2 → (-CH2 – CH2 - ) n ، n عدد متغیری است که در مورد پلیمر های مورد نظر ما ممکن است بین 000/10 تا 000/50 متغیر باشد .

    فشار و درجه حرارت لازم برای بدست آوردن LDPE به ترتیب عبارتند از : kg / cm3 3000 – 1000 و 300 – 100 درجه سانتی گراد . البته موادی به نام کاتالیزور لازم است که این فعل و انفعالات را یاری نماید . کاتالیزورهای مورد استفاده که مفصلا در مطالب بعدی تشریح خواهد شد از نوع پراکسیدهای آلی هستند که فرمول عمومی آنها R – O – O – R  می باشد این پراکسیدها در شرایط موجود تجزیه می شوند و تولید دو رادیکال می کنند . سپس فعل و انفعالات رادیکالی بترتیب زیر صورت می گیرند :

     

    مرحله آغازین

                                                                       

    RO + CH2 = CH2 → ROCH2 – CH 2

    مرحله انتشار

     

    ROCH2 – CH2 + n(CH2 = CH2 ) → RO (CH2 – CH2 ) n – CH2 – CH2

     

    مرحله پایانی

     

    Termination

     

    2RO(CH2 – CH2 ) n – CH2 – CH2 → RO ( CH2 – CH2 )n – CH2OR

     

    تاریخ تاسیس شرکت

     

    فراز و نشیبهای اجرای طرح:
             کارهای مقدماتی اجرای  طرح نظیر خاکریزی، تسطیح زمین، شمع کوبی، ایجادساختمان های موقت، ایجاد تاسیسات، آب و برق و اسکله ها از اوایل سال 1353 به تدریج آغاز گردید.
             عملیات ساختمان واحد های اصلی طرح که از سال 1355 آغاز شده بود،در اسفند ماه 1357 پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حالیکه 73 در صد پیشرفت نموده بود، متوقف گردید.
             در سال 1358 اقداماتی جهت شروع مجدد کارها انجام گرفت ولی با وقوع جنگ تحمیلی در مهرماه 1359 و متعاقب آن خروج پیمانکاران ژاپنی از ایران، عملیات ساختمانی طرح بطور کامل متوقف گردید.

     

     
              با پذیرش آتش بس و امکان از سر گیری عملیات ساختمانی ، شرکت ملی صنایع پتروشیمی مذاکرات متعددی جهت ادامه و تکمیل طرح با شرکای ژاپنی آغاز نمود که نهایتا پس از هفت دوره  مذاکره بین طرفین ، شریک ژاپنی  به بهانه اقتصادی نبودن  طرح از ادامه کار خود داری  و در پی آن قرارداد مفارقت بین طرفین  در مهرماه سال 1368 به امضاء رسید و بدین ترتیب کلیه سهام آن به شرکت ملی صنابع پتروشیمی انتقال داده شد و نام شرکت پتروشیمی ایران ژاپن(ijpc)به شرکت سهامی پتروشیمی بندر امام  (bipc)  تغییر یافت.

     

               قرارداد مشارکت اولیه
               در اریبهشت 1352 قرارداد مشارکتی بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران و پنج شرکت ژاپنی با نمایندگی  شرکت  میتسویی  و شرکاء  منعقد  و تحت عنوان  شرکت  سهامی  پتروشیمی ایران ژاپن (ijpc)     نامگذاری گردید.
        هدف شرکت،تولید و ذخیره،حمل و نقل و بازاریابی،صدور الفین ها،پلی الفین ها آروماتیکها و سایر فرآورده های پتروشیمی بوده است.
        نحوه مشارکت بطور کلی بین طرفین قرارداد ، مساوی ذکر شده و اعتبار آن برای مدت سی سال از تاریخ اجراو تابعیت شرکت ایرانی پیش بینی شده بود.
     
    بازسازی و تکمیل واحدهای مجتمع
           به منظور اطلاع از وضعیت مجتمع پس از 20 بمباران و حدود 11 سال توقف، مقرر گردید که بررسی فنی جامعی انجام پذیرد.نتیجه حاصل از این بررسی، حاکی از وارد آمدن 22 درصد خسارت به مجتمع بود.
           پس از انجام مطالعات اولیه،گزارش فنی و اقتصادی طرح بازسازی مجتمع در آبان ماه 1368 آماده گردید. بر اساس این گزارش، بازسازی و تکمیل مجتمع از نقطه نظر فنی و اقتصادی، موجه تشخیص داده شد.
                با توجه به موافقت شرکای ژاپنی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی با استفاده از شرکت های صاحب نام  اروپایی در صنعت پتروشیمی و کارشناسان  و پیمانکاران ایرانی، این مجتمع را طی  یک  برنامه پنج ساله  و در 4 مرحله بازسازی و به بهره برداری رساند.واحد آروماتیک به عنوان آخرین واحد بازسازی شده ، منحصرا توسط کارشناسان و پیمانکاران ایرانی بازسازی و راه اندازی گردید و هیچ شرکت یا فرد غیر ایرانی در آن نقش نداشته است.
            با راه اندازی این واحد، کار بازسازی در این مجتمع عظیم به پایان رسید و پروژه های پارازایلین و mtbe که به عنوان بخشی از طرحهای توسعه ای پتروشیمی بندر امام مطرح شده بود، به مورد اجرا گذاشته شد و هم اکنون در حال بهره برداری است.
     

    شرکتهای تابعه

     

    شرکت آب نیرو بندرامام
    شامل واحدهای آب ، برق، بخار ، هوا و ازت

     

     

    شرکت بسپاران بندرامام
    شامل واحدهای پلی اتیلن سبک ( LDPE ) ، پلی اتیلن سنگین ( HDPE ) ، پلی پروپیلن ( PP ) ، پلی وینیل کلراید ( PVC ) ، لاستیک مصنوعی ( SR / BD )

     

     

           شرکت فرآورش بندرامام
    شامل واحدهای الفین ( OL ) ، آروماتیک ( AR ) ، پارازایلین ( PX ) ، تفکیک مایعات گازی ( NF ) و تسهیات عمومی ( CF

     

     

    شرکت کیمیا بندرامام
    شامل واحدهای دریاچه نمک ، ام .تی . بی . ای ( MTBE ) ، وینیل کلراید منومر ( VCM )
    کلرآلکالی ( CA ) اتیلن دی کلراید ( EDC )

     

     

           شرکت خوارزمی بندرامام
    شامل واحدهای مدیریت تعمیرات ، مدیریت پروژه ها و مدیریت خدمات

    (نمودار و جداول در فایل اصلی موجود است)

    شرکت بسپاران بندرامام

    واحد پلی اتیلن سبک

     

     

     

    .دارنده لیسانس TOSOH CORPOTATION:
    پیمانکار مهندسی و نظارت تا پایان مشارکت  MITSUI ENGINEERING & SHIPBUILDING CO.LTD:
    پیمانکار مهندسی ، تدارکات و ساختمان دوران بازسازی:    TECHNIMONT
    تاریخ بهره برداری  LDPE2       73/1/1 LDPE1    : 74/4/24

     

     
    خوراک واحد : اتیلن 115 هزار تن در سال از واحد الفین

     

     
    فرآورده واحد : پلی اتیلن سبک 100 هزار تن در سال در انواع مختلف

     

     
    کاربرد فرآورده : از پلی اتیلن سبک درتهیه روکش کابل ها ، انواع فیلم ، کیسه های پلاستیکی ، ظروف و لوازم منزل و لوله های آبیاری و غیره استفاده می گردد.
    فرآیند واحد : فرآیند تولید در این واحد از نوع گازی است و فعل و انفعالات در فشار حدود 1300 تا 2100 کیلوگرم بر سانتی متر مربع و در دو راکتور اتوکلاو انجام می پذیرد

    تاریخچه صنعت پلیمر

        تاریخچه پیدایش پلی اتیلن سبک در فشار بالا و با وزن مخصوص کم اولین بار در سال 1933 در آزمایشگاه تحقیقاتی I.C.I انگلستان کشف شد .

    سال 1939 اولین دستگاه تهیه محصول به ظرفیت 100 تن در سال توسط همین موسسه شروع به کار کرد . در سالهای بعد شرکتهای آمریکایی دیگری از قبیل East man UCC و Dupont در تهیه این محصول موفقیتهایی کسب کردند و محصول تولید می کردند .

    ژاپنی ها تقریبا از سال 1955 وارد گفتگو با I.C.I و دیگر شرکتهای امریکایی شدند و روش LOPE را به ژاپن آوردند . شرکت ژاپنی مسئول طرح و نظارت در واحد LD Toyo soda manufacturing معروف است که لیسانس تهیه LOPE را در سال 1963 از NDCC امریکا گرفته است .

     

    قسمت اول

     

    آشنایی با طرح و عملکرد دستگاه پلی اتیلن سبک در فشار بالا

    1-1 طراحی دستگاه

    طرح دستگاه که در این مقاله به شرح آن می پردازیم مربوط است به دستگاه پلی اتیلن سبک در فشار بالا به ظرفیت 000/10 تن متر یک در سال که یکی از دستگاههای مجتمع پتروشیمی ایران ژاپن می باشد .

    اساس طراحی این واحد بر مبنای دو راکتور است که هر کدام به ظرفیت 000/50 تن در سال است .

     

    این واحد شامل قسمت های زیر است که هریک بطور جداگانه توضیح داده خواهد شد .

    کمپرسورها (متراکم کردن گازها )

    فعل و انفعالات (پلیمر شدن )

    راکتورها

    جدا کردن

    بازگرداندن گازهای ترکیب نشده

    دانه کردن پلیمرها

    انبار کردن

    بسته بندی کردن 

  • فهرست و منابع پروژه کارآموزی درس فرآیند های پتروشیمی

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

دانلود کارآموزی پروژه کارآموزی درس فرآیند های پتروشیمی, گزارش کارآموزی پروژه کارآموزی درس فرآیند های پتروشیمی, پروژه کارآموزی پروژه کارآموزی درس فرآیند های پتروشیمی, دانلود کارورزی پروژه کارآموزی درس فرآیند های پتروشیمی, گزارش کارورزی پروژه کارآموزی درس فرآیند های پتروشیمی, پروژه کارورزی پروژه کارآموزی درس فرآیند های پتروشیمی, کارآموزی در مورد پروژه کارآموزی درس فرآیند های پتروشیمی, کارورزی در مورد پروژه کارآموزی درس فرآیند های پتروشیمی, نمونه گزارش کارآموزی درباره پروژه کارآموزی درس فرآیند های پتروشیمی, گزارش کار در مورد پروژه کارآموزی درس فرآیند های پتروشیمی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت