دانلود گزارش کارآموزی بررسی سیستم حسابداری در بانک ملی

تعداد صفحات: 55 فرمت فایل: word کد فایل: 4202
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: حسابداری
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود گزارش کارآموزی بررسی سیستم حسابداری در بانک ملی

     

    آشنایی با مکان کارآموزی

    مکان مورد نظر یک شعبه از بانک های ملی واحد ایذه میباشد. شعبه فلکه پاسداران.

    این مکان یک مؤسسه ی مکان دولتی میباشد.

    شامل سه باجه میباشد.

    باجه اول  که از دو باجه ی دیگر مجزا میباشد، مربوط به رئیس شعبه میباشد.

    که نظارت بر کل لیست های بانک را برعهده دارد. از جمله وظایف ایشان تهیه و تنظیم مدارک درخواست کنندگان وام های متنوع- حسابرسی و تأیید حسابها در پایان در هر روز کاری- برقراری نظم رسیدگی و کنترل فعالیتها و رفت و آمد کارکنان بانکها .

    باجه دوم مربوط به معروف (gr.I ) گروه یک می باشد. فعالیتهای عمده ی این باجه رسیدگی حسابهای جاری حساب چکها دریافت اقساط وام ها  قسط وام ازدواج،                وام جهیزیه، وام  مسکن و غیره میباشد. که در زمینه دریافت و پرداخت و یا افزایش                 و کاهش حساب مشتریان از طریق واریز وجه نقد و یا برداشت از طریق چک ملی می ورزند. و کار عمده ی این گروه رسیدگی؛ حسابهای ذکر شده میباشد. که در پایان وقت مانده گیری می شود و باید بین حساب صندوق و موجودی وجه نقد تراز برقرار باشد.

    باجه ی سوم: معروف به (gr2 ) گروه دوم می باشد. فعالیت های این گروه در رابطه با حسابهای قرض الحسنه ی کوتاه مدت و بلند مدت، که همان واریز و برداشت میباشد. همچنین دیگر فعالیت این گروه دریافت فیش های آب، برق، تلفن، گاز، میباشد که هر کدام از این عنوانها بانک معین و سر فصل خاص میباشند، که توسط مسئول باجه به ازای مبلغ ذکر شده در فیش از مشتریان دریافت می گردد که موجب افزایش صندوق بانک  می شوند.

    در پایان وقت کاری توسط مسئول باجه باید از حسابهای ذکر شده مانده گیری شود                  و مانده ی صندوق با وجه نقد نیز باید تراز شود که در این صورت نشانگر تأیید حسابهانند. در پایان وقت اداری فعالیتها و حسابهای مربوطه به دو باجه  بر سیستم مادر وارد شده و این سیستم کامپیوتری توسط رئیس شعبه بازبینی و بررسی میشوند که در اصل همان نتیجه گیری از فعالیتهایی روزانه بانک میباشد. آخرین کاری که در یک بانک قرار می گیرد انتقال گزارش روزمره ی کار به حوزه  سرپرستی میباشد.

     

    اهم فعالیتهای بانک:

    شروع به کار و ادامه فعالیت هر مؤسسه ای مستلزم آن است که منابع مالی لازم نظیر وجه نقد- محل کار- اثاثه و نظایر آن فراهم شود. بخش اعظم منابع مالی مورد استفاده در بانک از سپرده های مشتریان تامین می شود که در جریان فعالیتهای شعب کسب می شود. در مقابل بانکها سپرده های جذب شده را برای کسب درآمد بجریان انداخته و با اعطای

     

    تسهیلات به این فرآیند دست می یابند علاوه بر این فعالیت بانکها در ارائه خدمات شده به بانک وارد شود و در مقابل در ازاء سپرده های جذب شده مخارجی نظیر سود پرداختی- هزینه های پرسنلی- آب برق- نظایر اینها باعث خروج منابع یک بانک گردد.

    برای آنکه ورودی و خروجی منابع و مصارف یک بانک را بهتر درک نمائم نیاز به مدلهای زیر که عبارتند از : دارایی – بدهی – سرمایه- درآمد و هزینه داریم. کلیه سر فصلهای که درک بانک از آنها استفاده می شود بشرح ذیل می باشد.

    حساب وجه نقد:

    بانکها هم مثل هر شرکت تجاری دیگر از حسابهای وجه نقد استفاده می کند تا تعهدات را با صدور دستورات پرداخت تسویه کننده بانکها  برای پرداخت وجوه به سپرده گذاران بانک به اسکناس و سکه نیاز دارد.

    حساب تمبر مالیاتی

    در این حساب مانده آن قسمت از تمبر مالیاتی/ دسته چکهای مشتریان- دسته چکهای بانکی و یا هرگونه اوراق اجرایی نگهداری می شود جنبه امانی را در بر نمی گیرد.

     

     

    حساب جاری نزد بانکها:

    بانکها جاری نزد بانکها:

    بانکها به دلایل مختلفی در بانکهای دیگر حساب درند تا وجوهی که توسط مشتریان از بانکها به بانک دیگری برده می شود براحتی در همان بانک به حساب آن بانک واریز  و اعلامیه آن توسط مشتری به بانک مربوط ارسال گردد.

    تسهیلات اعطایی قرض الحسنه:

    این حساب نیز به بخشهای مختلفی تقسیم می شود و کلیه مبالغ پرداختی در قالب عقد قرض الحسنه را شامل می شود. مانند( هزینه ازدواج – بیماری درمان- وام دانشجویی)

    تسهیلات مضاربه:

    پرداخت این نوع تسهیلات بصورت کوتاه مدت بوده و بصورت یکجا از مشتری دریافت می شود.

    تسهیلات حباله:

    پرداخت این نوع تسهیلات جهت تعمیر واحدهای مسکونی و یا وسائط در غالب عقد حباله پرداخت می شود.

    تسهیلات اعطایی فروش اقساطی:

    این تسهیلات به صورت تبصره ای به بخشهای دولتی و خصوصی پرداخت می شود معمولا باز پرداخت آن بصورت میان مدت ( 12 تا 36 ماهه) می باشد.

    تسهیلات مسکن:

    این تسهیلات جهت خرید مسکن در غالب فروش اقساطی بلند مدت پرداخت             می شود.

    حساب بدهکاران:

    این حساب مانده های مروط به پرداخت های ریالی داخل بانک که برای خرید  دارائی ها و یا پرداخت هزینه های بانک صرف می شود را در بر می گیرد.

    کلیه حسابهای   بالا جز دارایی های بانک محسوب می گردد.

    حسابهای زیر جزء بدهیهای بانک محسوب می گردد.

    حساب قرض الحسنه جاری:

    مانده حسابهای جاری کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی غیر دولتی در این حساب نگهداری می شود و بانک به هیچ وجه  مجاز به بدهکار کردن آن حساب نمی باشد و جز سپردهای دیداری محسوب می گردد.

    حساب قرض الحسنه پس انداز:

    مانده کلی وجوه ریالی که تحت عنوان سپرده و قرض الحسنه پس اندازه اشخاص حقیقی و حقوقی دریافت می شود از این حساب نگهداری می شود و از مانده این حسابها معمولاً جهت اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج- بیماری و بخش از آن نیز بصورت جایزه توسط بانک بصورت قرعه کشی بین مشتریان پرداخت می شود.

    حساب سپرده کوتاه مدت:

    این گونه حساب توسط مشتریان حقیقی یا حقوقی نزد بانک افتتاح میشود و برای مقاطع کمتر از یکسال نزد بانک ودیعه گذاشته می شوند و در این مدت بصورت روز شمار به آنها سود تعلق می گیرد.

     

     

    حساب سپرده بلند مدت:

    وجوه مازاد بر مصرف مشتریان می باشد که بصورت یک الی پنج ساله نزد بانک سپرده شده و طبق قرار داد بین بانک و مشتری سود و با نرخ 13 الی 17 درصد تعلق گرفته که در پایان هر ماه قابل پرداخت می باشد و اصل آن نیز در سررسید و یا به درخواست مشتری قبل از سر رسید قابل پرداخت نیز می باشد.

    سپرده نقدی ضمانت نامه:

    در این حساب 10 درصد از کل مبلغ ضمانت نامه های صادر شده توسط بانک در آن نگهداری می شود و پس از سر رسید ضمانت نامه، ابطال آن از طرف اداره مزبور مشتری مسترد می گردد.

    حساب سود سالهای آینده:

    تسهیلاتی که از طرف بانک به مشتریان پرداخت می شود دارای بهره بوده که توسط بانک محاسبه و نسبت به مدت آن قسط بندی شده و سود هر دوره نیز در همان سال محاسبه و به حساب درآمد همان سال واریز می گردد.

    حساب بستانکاران موقت:

    مانده هرگونه بدهی ریالی به اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی که در بانک حساب نداشته و یا آدرسی از آنها در لیست نیست و یا انتظار مراجعه برای دریافت وجه آن محدود در این حساب نگهداری می شود.

    حساب سود دریافتی تسهیلات:

    مجموع دریافتی از مشتریان بابت تسهیلات و پرداختی به آنان طی سال در این حساب منظور می شود.

     

    حساب کارمزد:

    جمع مبالغی که بانک بابت تأمین هزینه ها خدمات خود دریافت می کند در این حساب نگهداری می شود.

    افتتاحیه و اختتامیه:

    در یک شعبه از بانک در پایان سال کلیه حسابهای که دارای مانده بدهکار بوده با زدن سند حسابداری بستانکار شده و کلیه حسابهای که دارای مانده بستانکار می باشند بدهکار می شود. در واقع کلیه دارای ها که در دفتر کل ماهیت بدهکار دارد بستانکار می شود.             و کلیه بدهی های که ماهیت بستانکار دارند بدهکار شده تا ته جمع آن صفر گردد و بدین صورت حساب پایان سال بسته می شود. پس تراز آزمایشی تهیه می گردد تا از صحت صحیح بودن چگونگی ثبت و صحیح بودن اسناد اختتامیه مطمئن گردند.

    در اول سال بعد اسناد افتتاحیه در دفتر ثبت می شود و بدین صورت که کلیه حسابهای دارایی که مانده بدهکار دارند در ستون بدهکار و کلیه حسابهای بدهی که مانده بستانکار دارند در ستون بستانکار ثبت و سپس اقدام به گرفتن تراز آزمایشی می نمایند تا از صحت صحیح بودن ثبت آنها مطمئن گردند.

    ضمناً کلیه اسناد اختتامیه و افتتاحیه پس از تنظیم در دفتر روزنامه معین و نهایتاً کل ثبت می گردد و بر روی آنها شماره صدور برگه قید می گردد.

     

     

     

     

    فصل دوم

    تاریخچه حسابداری

    اهمیت حسابداری

    موضوع حسابداری

    تعریف حسابداری

    مفاهیم حسابداری

    مفروضات حسابداری

    اصول حسابداری

    اهم فعالیتهای یک بانک

    کد سرفصلهای نگهداری شده در بانک

    ترازآزمایشی

    افتتاحیه و اختتامیه

    تراز آزمایشی اختتامیه

    تراز آزمایشی افتتاحیه

    صورت سود و زیان

     

     

     

     

    تاریخچه حسابداری:

    حسابداری با تمدن همزاد است و به اندازه تمدن بشری قدمت دارد و همراه سایر فنون در گذر زمان به نیازهای فزاینده گوناگون بشری رشد و تکامل یافته و به صورت ابزاری کارآمد در خدمت پیشرفت حسابداری نیز قرار گیرد. تمدن از یک سو به رواج داد و ستد و از سوی دیگر به جریان درآمد و هزینه ها حکومتها انجامید و این دو رویداد نیاز به ثبت و ضبط اطلاعات را در پی داشت که به نوبه خود رشد و تکامل خط را سرعت بخشید.

    آثار و شواهی از تمدنهای شناخته شده باستانی بدست آمده است حکایات از آن دارد که در هر یک از تمدنها حساب خراج ها- مالیاتها و خزاین  به نحوی ثبت و نگاهداری شده و توسعه هر تمدن با گسترش مبادلات بازرگانی همراه و همزمان بوده است نخستین مدارک کشف شده حسابداری در جهان لوحه های سفالیت از تمدن سومر در بابل است که قدمت آن به 3600 سال قبل از میلاد می رسد. که از پرداخت دستمزد تعداد کارگزار حکایت دارد اولین دفتر حسابداری بوسیله لوکا پاچیولی با اقتباس از نقاشی های داوینچی طراحی و تهیه شده است.

    رساله پاچیولی(که او را پدر حسابداری می دانند) بعلت سادگی و ارزشهای علمی در طول قرن های 15 و 16 به اغلب زبانهای اروپای رواج یافت به رغم تحولات شگرفت اقتصادی اجتماعات دگرگونی و پیچیدگی و توسعه معاملات و سازمانهای تجارتی که از قرن شانزدهم تا عصر حاضر عناصر الی سیتم دفتر داری دو طرفه همچنان بدون تغییر باقی مانده است. دلیل بقای این سیستم در طول نیم قرن در سادگی اصول- انعطاف پذیری و قابلیت آن در پشت انتقال و گزارش اطلاعات بسیار متنوع در قالب صورتهای مالی قابل رسیدگی و مفهوم است توسعه صنعت تجارت بعد از وقوع انقلاب صنعتی راه را برای ترقی فن حسابداری ابز نمود و ازدیاد تولید محصولات و تکثیر پیچیدگی مسائل سازمانهای جدید وسیله بزرگی برای پیشرفت و ترقی فن و ایجاد سیستم های مختلف حسابداری بوده است.

     

     

    اهمیت حسابداری

    تا هفتاد سال پیش حسابداری جدید در ایران بیشتر در مؤسسات خارجی که در ایران کار می کردند از قبیل شرکت سابق نفت ایران، بانک شاهی و سایر بانکها و مؤسسات خارجی رواج داشت و سپس در بانک ملی و دیگر بانکهای ایران گسترش یافت.

    امروزه با پیشرفت روز افزون صنعت و تجارت تنوع و پیچیدگی حسابهای سازمانی مختلف اقتصادی و همچنین لزوم اهمال مدیریت برتر در مؤسسات از یک طرف و نیز مدیران با استفاده از اطلاعات مالی مفید سازمان تحت مدیریت خود از طرف دیگر موجب شده که حسابداری به صورت یک فن نوین و سیستماتیک بعنوان ابزار سیستم اقتصادی بکار گرفته شود بطوریکه در حال حاضر نه تنها مدیران مؤسسات خصوصی از فواید این فن برخوردار هستند بلکه صاحبان سرمایه و بانکها نیز از ثمرات یک سیستم کارآمد به نحو چشم گیر منتفع می شود.

    موضوع حسابداری:

    حسابداری زبان تجارت خوانده می شود زیرا از طریق گزارشهای مالی که محصول نهایی فرایند حسابداری است اطلاعات لازم درباره هر واحد اقتصادی در اختیار اشخاص و مؤسسات ذینفع و علاقمندان قرار می گیرد این اشخاص شامل مدیران صاحبان سرمایه- اعتبار دهندگان- سازمانهای مالی و اقتصادی دولتی هستند. بدین ترتیب منظور از حسابداری فراهم آوردن گزارش های مالی درباره انواع مؤسسات است حسابداران افرادی هستند متخصص در امور مالی که می توانند انواع گوناگون اطلاعات مالی برای افزایش کارآیی سازمانها که در آن اشتغال دارد استفاده کرد حسابدارن علاوه بر ثبت وقایعی که رخ می دهد جنبه های توسعه عملیات و برنامه ریزی آتی را نیز در نظر می گیرد در این روزگار هیچ واحد اقتصادی نمی توان بدون بررسی دقیق و همه جانبه مسایل مالی برای آینده برنامه ریزی کند.

     

    تعریف حسابداری

    حسابداری عبارت است از فن ثبت طبقه بندی و ترخیص فعالیتهای مالی یک مؤسسه در قالب اعداد قابل سنجش به پول و تتغییر نتایج حاصله از بررسی این اعداد عملیات حسابداری در یک مؤسسه دارای چهار مرحله به شرح ذیل می باشد:

    1-مرحله ثبت دادستهای مالی 2- طبقه بندی حسابها 3- مرجله تلخیص فعالیتهای                                    مالی 4- تفسیر صورتهای مالی خلاصه شده.

    مفاهیم حسابداری:

    مفاهیم و اصول بنیادی حسابداری فعالیتها قواعد و لایه های هستند که در طول زمان توسط حسابداران و استفاده کنندگان مالی برای پاسخ گوی به نیازهای اطلاعاتی آن ایجاد تحول و تکامل یافته و مورد پذیرش عمومی قرار گرفته است.

    در اغلب کشورهای مرجع رسمی یا نهادی حرفه ای، وظیفه وضع و تدوین اصول استانداردهای حسابداری را دبر عهده دارد و در کشور ما نیز سازمان حسابرسی طبق اساسنامه و کل به تدوین این استانداردها است. مفاهیم عمومی حسابداری به روشهای مختلف طبقه بندی شده است عبارتند از:  مفرضات حسابداری، این مفروضات براساس شرایط اقتصادی- اجتماعی - فرهنگی – سیاسی و مناسبات حقوقی کشور در قالب این مبانی نظری به شرح زیر بر شمرده می شود.

    الف- فرض تفکیک شخصیت:

    براساس این فرضیه هر مؤسسه دارای شخصیتی جدا از صاحب یا صاحبان خود است  و حسابداری از دیدگاه شخصیت مؤسسه انجام می گیرد به همین جهت داد ستدهای صاحبان مؤسسه یا مؤوسسه ها مانند هر شخصی دیگری ثبت و نگهداری می شود و از سوی دیگر معاملات شخصی صاحبان مؤسسه ربطی به مؤسسه نداشته و در دفاتر مؤسسه منعکس نمی شود.

    ب- فرض تداوم فعالیت

    براساس این مفهوم اساس عمر مؤسسات را نامحدود فرض می کنند فرض تداوم فعالیت به معنای دوام همیشگی یک مؤسسه نیست بلکه مفهوم آن این است که یک مؤسسه بعنوان موجودی متعلق می تواند خود را با شرایط نو اوضاع و احوال اقتصادی به نحوی وفق دهد که فعالیتهای آن ادامه یابد.

    ج- فرض دوره مالی:

    عملیات فعالیتهای دور انتفاعی معمولاً بطور پیوسته و مستمر انجام می شود و معاملات و فعالیتهای انجام شده در هر زمان توسط هر واحد انتقاعی قاعدتاً بر منابع اقتصادی             و عملکرد آن واحد در طول زمان اثر می گذارد طول دوره مالی هر واحد انتفاعی بنابر نوع فعالیت دوره گردش عملیات درگیر شرایط محیطی آن می تواند انتخاب شود اما عوامل متعدد نظیر وجود سال تقویمی – قوانین و مقررات تجاری- مالی مالیاتی- و لزوم مقایسه اطلاعات مالی واحدهای مختلف موجب آن شده است که واحدهای انتفاعی وضعیت مالی و نتایج عملیات خود را غالباً در دوره های یکساله گزارش کنند.

    د- فرض اندازه گیری بر حسب پول:

    از آنجا که پول وسیله مبادله و مقیاس مشترک اندازه گیری ارزش در کلیه مبادلات اقتصادی است در حسابداری معاملات عملیات و رویدادهای مالی بر حسب پول بعنوان مقیاس مشترک گزارش می شود. اندازه گیری بر حسب واحد پول مستزم آن است که واحد اندازه گیری ثابت باشد اما به دلیل وجود تورم در اقتصاد جوامع مختلف قدرت خرید پول در طول زمان کاهش می یابد.

    از آنجا كه پول وسيله مبادله و مقياس مشترك اندازه گيري ارزش در كليه مبادلات اقتصادي است در حسابداري معاملات عمليات و رويدادهاي مالي بر حسب پول بعنوان مقياس مشترك گزارش مي شود. اندازه گيري بر حسب واحد پول مستزم آن است كه واحد اندازه گيري ثابت باشد اما به دليل وجود تورم در اقتصاد جوامع مختلف قدرت خريد پول در طول زمان كاهش مي يابد.

    تاريخچه ي بانكها

    نظام پولي و بانكي كشور

    نظام پولي و بانكي كشور به دليل نقش تعيين كننده پول در اقتصاد و اهميت سازمانهاي بانكي در اداره پول از اهرمهاي اساسي دخالت دولت در امور اقتصادي به شمار مي آيد اهرم پولي و بانكي در كنار اهرمهاي بودجه دو برنامه قدرت اقتصادي مهمي را در اختيار دولت قرار مي دهد كه بنا بر ماهيت دولت كل اقتصاد جامع را مي توان تحت تأثير خود قرار دهد. پول بعنوان وسيله سنجش ارزش كالاها و خدمات وسيله داد و ستد و پرداخت و وسيله حفظ و ذخيره ارزشهاي بدست آمده است از وسايل مهم توسعه اقتصادي بشمار مي آيد. بانكه به اين مناسبت كه بر جريان حجم و سرعت پول در گردش و شبه پول نظارت مي كنند و با گرد آوري سپرده ها- پرداخت اعتبارات بانكي را از اين محل امكان پذير مي سازند. از عوامل مهم توسعه و رشد اقتصادي مستقل و يا وابسته هستند تأمين كسري بودجه از طريق در آمدهاي پولي – وام گيري دولت از بانك مركزي- نيز قدرت خريد جديدي در اختيار دولت مي گذارد.

    سرآغاز بانكداري در ايران- همزمان با تأسيس بانك شاهي انگليس و بانك استقراضي روس بود. پيش از آن عمليات پولي و بانك در سطح كشور و كشورهاي خارج بويژه كشورهاي همجوار توسط صرافان ايراني انجام مي شود.

    تأسيس بانك شاهي انگليس بعنوان دولتي و ناشر اسكناس در ايران با تابعيت و سرمايه خصوصي انگليس و با مركزيت آن در لندن در سال 1267 خورشيدي اولين تجربه تأسيس بانك در ايران بود. بانك استقراضي روس در سال 1269 با كسب امتياز از ناصرالدين شاه توسط يك نفر تبعه روس ايجاد شد. بانك ملي ايران كه اجازه تأسيس آن در 14 ارديبهشت 1306 به تصويب مجلس رسيد. در شهريور 1307 با سرمايه دو ميليون تومان بوجود آمد اين بانك تا سال 1339 انتشار اسكناس، هدايت و نظارت بر امور پولي و بانك كشور را بعهده داشت. در سال 1309 دولت امتياز انتشار اسكناس را از بانك شاهي انگليس خريداري و به بانك ملي ايران واگذار كرد و به بانك ملي اجازه داد كه به گشايش حساب جاري و پذيرش سپرده هاي ديداري و مدت دار اقدام نمايد. اولين اسكناس منتشره توسط بانك ملي ايران در سال 1311 با پشتوانه صدرصد طلا و نقره و ارزهاي خارجي قابل به طلا بود.

    براساس قانون پولي و بانكي كشور در سال 1351 واحد پول كشور ايران ريال تعيين شد.

    بانك مركزي

    بانك مركزي ايران بموجب پولي و بانكي در هفتم خرداد ماه سال 1339 با سرمايه ي معادل 36 ميليارد و با برخورداري از حق انتشار اسكناس و پول فلز بصورت بانك دولت و بانك مادر تأسيس شد. اين بانك علاوه بر انتشار اسكناس و بجريان گذاشتن مسكوك- نظارت بر بانكها و مؤسسات اعتباري بر معاملات ارزي- نظارت بر معاملات طلا- نظارت بر خروج و ورود پول ايران را نيز بعهده دارد. اين وظايف در چهارچوب- نقش بانك بعنوان مسؤول تنظيم و اجراي سياست پولي و اعتباري كشور است.

    ساير بانكها در ايران

    از سال 1307 تا سال 1331 بانكهاي ديگر در ايران تأسيس شد كه عبارتند از سپه تعاون- كشاورزي – رهني ايران دولتي بودن از سال 1352 تا سال 1357 بانكهاي جديدي از جمله بانك شهريار در ايران تأسيس شد.

    بانكها پس از انقلاب

    در هفدهم خرداد 1378 طبق مصوب شوراي انقلاب براي حفظ حقوق و سرمايه ملي و بكار انداختن چرخهاي توليدي كشور و تضمين سپرده هاي مردم در بانكها- بانكها ايران ملي اعلام شد.

    با تصويب لايه قانوني عمليات بانكها بدون ربا در شهريوماه 1362 در نظام بانكداري تغييراتي داده شد تا براساس آن بانكها بتوانند بشرح زير مبادرت به قبول سپرده كنند.

    1- سپرده قرض الحسنه جاري شما به حساب جاري سابق و سپرده قرض الحسنه مشابه حساب پس اندازه سابق منتها بدون بهره.

    2- سپرده هاي سرمايه گذاري مدت دارد ( كوتاه مدت و بلند مدت) بانكها سپردهاي مذكور را در امور مشاركت- مضاربه- اجاره به شرط تمليك- معاملات اقساطي- مزارعه- مساقات- سرمايه گذاري مستقيم- معاملات سلف و حباله مورد استفاده قرار مي دهند و سود حاصله از آن را پس از برداشت سهم بانك ( حق الوكاله) به حساب سپرده گذاران مزبور مي كنند.

    اصول حسابداري:

    1) اصل بهاي تمام شده: بهاي تمام شده ي تاريخي مبتني بر، برآورد، حدس و اظهار نظر شخصي نيست و همواره ميتوان آن را بطور عيني و بي طرفانه رسيدگي و تأييد كرد. همچنين بهاي تمام شده ي تاريخي معرف ارزش اقلام تحصيل شده در معاملات حقيقي و در شرايط عاديست. در ضمن، در هر سيستم حسابداري و گزارشگري مالي مبتني بر بهاي تمام شده ي تاريخي بر قابليت انكار اطلاعات مالي تأكيد دارد، در حالي كه در حسابداري مبتني بر ارزشهاي جاري بر مربوط بودن اطلاعات تأكيد دارد.

    2) اصل تحقق درآمد: درآمد قالباً هنگامي شناسايي ميشود كه:

    الف) فرآيند كسب سود تكميل شده باشد.

    ب) مبادله يا داد و ستد انجام گرفته باشد.

    تعريف درآمد: عبارتست از افزايش ناخالص در دارايي ها يا كاهش ناخالص در بدهي ها كه طبق اصول پذيرفته شده ي حسابداري شناسايي ميشود كه مي تواند منجر به تغيير حقوق صاحبان سرمايه ( حقوق صاحبان سهام) گردد. در آمد عبارتست از جريان ورود وجه نقد يا مطالبات به داخل و احد تجاري يا ساير دارايي هاي در اثر فروش كالا و ارائه خدمات باشد.

    3) اصل مطابق هزينه ها با درآمدها: اين اصل فرآيند اندازه گيري سود تمركز دارد. بنابراين شناخت هزينه ها متعاقب شناخت درآمد انجام مي گيرد.

    روشهاي شناخت هزينه عبارتند از: الف- روش علت و معلوي مانند بهاي تمام شده ي كالاي فروش رفته يا كميسيون فروش.

    ب) روش شناخت سيستماتيك: در اين روش براساس قاعده بطور سيستماتيك هزينه ها شناسايي ميگردد. مانند هزينه هاي استهلاك دارايي هايي كه بطور سيستمايتك و منظم هر سال آن را مستهلك نمايم.

    ج) شناخت بلا درنگ يا فوري: اين گونه هزنيه ها، هزينه هايي هستند كه قابل ارتباط به كالاهاي خاصي نمي باشند مانند هزينه هاي حقوق مديران و هزينه هاي اداري و فروش.

    د)هزينه هاي تأسيس: عبارتند از هزينه هايي كه بابت تأسيس شركتها كه متحمل مي گردند هزينه هاي تأسيس جزء دارايي هاي ميباشند و هر سال مستهلك مي گردند. زيرا داراي منافع آتي ميباشد.

    4- اصل افشاء : زير بناي تئوريك اصل افشاء مربوط بودن ميباشد. يعني هر اطلاعاتي كه در تصميم گيري ها استفاده كنندگان صورتهاي مالي مفيد واقع شود. مانند افشاء روشهاي استهلاك دارايي ها، روشهاي ارزشيابي موجودي ها و حسابداري سرمايه گذاري هاي بلند مدت و محاسبه ي ذخيره هاي پايان خدمت كاركنان.

    ذخيره پايان خدمت كاركنان: هر سالي براساس قرارداد و بطور سيستماتيك همانند ذخيره گيري براي مطالبات و مستهلك كردن دارايي ها براي بازنشستگي و بازخريد كاركنان، در پايان سال هاي ثبت زير را مي بينيم كه هزينه باز خريد خدمت كاركنان ×× ذخيره مزاياي پايان خدمت كاركنان××

    ميثاق ها و اصول محدود كننده ي حسابداري اثر تعديل كننده بر گزارشهاي مالي دارد:

    1) فزوني منابع بر مخارج ( فزوني منفعت بر هزينه): اطلاعات حسابداري بايد در تصميم گيري ها استفاده كنندگان را ياري كنند. محدوديتي كه در رسيدن بر اين هدف وجود دارد، محدوديت هزينه بر منفعت ميباشد.

    مثلاً شركتهاي تضامني الزامي در ارائه صورتهاي مالي ميان دوره اي ندارند زيرا تمامي شركاء از اطلاعات شركت يا واحد تجاري آگاه ميباشند اما شركتهاي براي جذب سرمايه گذاري و دريافت وامها، ملزم به ارائه گزارشهاي ميان دوره اي ميباشد.

    2) اهميت : يك معيار سنجي ميباشد كه بصورت يك محدوديت در حسابداري مورد توجه قرار مي گيرد. بطور مثال : مبلغ 000/000/1 ريال در شركت هاي تضامني داراي اهميت ميباشند، ولي همين مبلغ در شركتهاي سهامي داراي اهميت زيادي نمي باشد و همچنين اهميت براساس قضاوت جرفه اي افراد ميباشد.

    3) محافظه كاري: عبارتست از شناسايي زود هنگام هزينه ها و زيانها و شناسايي دير هنگام درآمدها و سودها مانند قاعده ي ( LCM) در موجودي كالا.

    * ثبات رويه: گرچه به استناد اصل ثبات رويه، تغيير به آساني مقدور نيست، اما در شرايطي كه تغيير رويه بتواند صورتهاي مالي را به بخوبي گوياتر و مفيدتر براي استفاده كنندگان گزارش نمايد، تغيير رويه امكان پذير ميباشد. تغيير در رويه و اصول پذيرفته شده ي حسابداري تسري به گذشته دارد. مانند تغيير روشهاي استهلاك به تغيير روشهاي موجودات

    7

    چرخة هزينه حقوق و دستمزد:

    هزينه حقوق و دستمزد: براساس قانون كار هر كارمند يا كارگر بصورت عادي ميتواند 44 ساعت در هفته ساعت كاري داشته باشد و مازاد بر اين ساعت اضافه كاري ناميده مي شود. و ساعات اضافه كاري با نرخ 4/1 حقوق عادي كارمند محاسبه مي گردد.

    بفرض مثال: اگر كارمند يك بانك در طول هفته جاري 52 ساعت كاركرده باشد.

    نرخ هر ساعت كاركرد آن 1000 ريال باشد، محاسبه ي دريافتي آن بشكل زير مي باشد.

    با فرض اينكه هيچ گونه ماليات و بيمه اي كسر نشود.

    000/44=1000×44 ساعت كار عادي 52 ساعت

    200/11=4/1×1000×8 اضافه كاري

    در پرداخت حقوق كاركنان، در ابتدا بايد كسورات را كم نموده و سپس حقوق كاركنان را پرداخت نماييم كسورات عبارتند از:

    الف) كسورات قانوني : كه شامل موارد زير مي باشند.:

    1-ماليات پرداختني: ماليات پرداختني 10% حقوق كاركنان را شامل مي شود.

    2- بيمه پرداختني سهم كارمند: شامل 7% حقوق كارمند ميشود.

    ب) كسورات اختياري : شامل موارد زير ميباشند:

    1- وامهاي پرداختني : مانند وام مسكن و خودرو و غيره

    2) مساعده: دريافت مبلغي از حقوق ماهانه قبل از موعود پرداخت حقوق.

    3) بيمه پرداختني سهم كارفرما: كه شامل 23% حقوق كارمند ميباشد.

    البته بيمه ي سهم كارمند جزء كسورات حقوق دستمزد بوده ولي بيمه ي سهم كارفرما جزء كسورات حقوق دستمزد نيست. علاوه بر كسورات نام برده ، كسورات ديگري با توجه به موقعيت شغلي وجود دارد كه در نمونه به صورت پرداخت حقوق صفحه ي بعد مي بينيد.

    كه عبارتند از:

    كسورات قانوني شامل: خدمات درماني، ذخيره بازنشستگي، بيمه عمر، صندوق پس انداز، صندوق تأمين آتيه.

    و كسورات اختياري: وام ضرروي، وام سهام، بيمه حادثه مسكن، وام صندوق پس انداز.

    ثبت بابت صورت پرداخت حقوق

    ( شناسايي حقوق و دستمزد):

    هزينه حقوق و دستمزد 340/387/4

    كسورات قانوني 209/577

    خدمات درماني 000/60

    ذخير بازنشستگي 223440

    ماليات 112542

    اولين افزايش 75775

    بيمه عمر 7200

    صندوق پس انداز 73689

    صندوق بيمه آتيه 24563

    كسورات اختياري 341/029/1

    وام ضروري 469070

    تسهيلات حباله 272516

    وام سهام 000/50

    تسهيلات مسكن 79625

    بيمه حادثه مسكن 17360

    وام صندوق پس انداز 140770

    حقوق پرداختني 890/780/2

    وجه نقد 340/387/4

    كسورات قانوني 209/577

    خدمات درماني 000/60

    ذخير بازنشستگي 223440

    ماليات 112542

    اولين افزايش 75775

    بيمه عمر 7200

    صندوق پس انداز 73689

    صندوق بيمه آتيه 24563

    كسورات اختياري 341/029/1

    وام ضروري 469070

    تسهيلات حباله 272516

    وام سهام 000/50

    تسهيلات مسكن 79625

    بيمه حادثه مسكن 17360

    وام صندوق پس انداز 140770

    وجه نقد 340/387/4

    چرخه ي مربوط به وام

    مدارك لازم براي تنظيم يك وام

    1)افتتاح حساب

    2)برگ درخواست تسهيلات بانكي

    3)مدركي مبني بر اينكه نشانگر پرداخت در يكي از بخشهاي اقتصادي باشد. مثلاً ارائه جواز كسب يا سند منزل يا سند زمين كشاورزي و ...

    4)واريز پيش دريافت تسهيلات به حساب افتتاح شده مثلاً20% يا 30% تسهيلات درخواستي.

    5)صدور چك بانكي در وجه صادر كننده فاكتور جهت خريد ابزار كار.

    6)اخذ سفته معتبر از متعهد و ضامن معتبر مورد قبول شعبه. حداقل يكي از ضامن بايد كارمند دولت باشد. لازم بذكر است موقع پرداخت تسهيلات، سر فصل تسهيلات با توجه به كد معين مربوطه بدهكار مي شود و حساب مشتري بستانكار مي شود. و پس از بازگشت اقساط سر فصل تسهيلات بستانكار و صندوق شعبه بدهكار مي شود.

    چرخه پرداخت وام

    ابتدا بايستي مشتري نزد بانك افتتاح حساب قرض الحسنه پس اندازه يا جاري بنمايد پس بنا به احتياج و ضوابط حاكم بر قوانين بانك در هر بخش كه به مشتري وام تعلق مي گيرد بايد تقاضاي تسهيلات بانكي بنمايد پس از آن استعلام جهت او صادر و در صورت كه هيچ گونه مشكلي از نظر چك برگشتي و بدهي به بانك نداشته باشد مدارك خويش را جهت تكميل پرونده به بانك ارائه ميدهد پس طي يك سري عمليات بانكي و گرفتن معدل از حساب وي پرداخت تسهيلات پس از گذراندن پرونده زير نظر مسئول شعبه و اعضاء كميسيون تسهيلات اعطائي پرداخت مي گردد.

    ضمناً براي برگشت وام پرداخت شده به صندوق بانك يك سري تضمينات كه معمولاً عبارتست از وثيقه ملكي- چك- سفته توسط وام گيرنده و ضامنين شخص وام گيرنده بانك واگذار ميشود.

    داراييها : كد سر فصل

    ح وجوه در راه 3

    ح تمبر مالياتي 41

    ح سپرده قانوني 23

    ح مطالبات از دولت 11

    ح جاري نزد بانكها 5

    ح تسهيلات اعطايي قرض الحسنه 10

    ج تسهيلات اعطايي مضاربه 39

    ح تسهيلات اعطايي حباله 47

    ح تسهيلات اعطايي مسكن 51

    ح تسهيلات اعطايي فروش اقساط 16

    ح موجودي انبار 41

    ج اموال منقول 42

    ح اموال غير منقول 72

    ح سر قفلي 73

    ح بدهكاران داخل 108

    ح بدهكاران موقت 106

    ح شعب 201

    ح مركز 203

    ح پرداخت چكهاي فروخته شده 115

    ح چكهاي صادر ساير بانكها 112

    تراز آزمايشي اختتاميه ( به صورت نمونه)

    ( شعبه الف)

    تراز افتتاحيه

    ( شعب الف)

    تراز آزمايشي ( به صورت نمونه)

    ثبت هاي مربوط به تراز آزمايشي ( بصورت نمونه)

    دارايي:

    صندوق ××

    وجوه در راه ××

    وام قرض الحسنه××

    بدهكاران××

    بدهي:

    حساب قرض الحسنه ××

    بستانكارات ××

    انواع چكها××

    ثبت بستن حسابهاي :( در پايان سال)

    بدهي:

    حساب قرض الحسنه ××

    بستانكاران ××

    انواع چكها××

    دارايي:

    صندوق××

    وجوه در راه ××

    وام قرض الحسنه××

    بدهكاران ××

    فصل سوم

    نتيجه گيري و پيشنهادات

    فصل سوم

    نتيجه گيري

    به طور كلي اهم فعاليت يك شعبه از بانك مي تواند در نطالب و عمليات حسابداري زير خلاصه گردد با مراجعه مشتري به بانك جهت واريز وجه به هر يك از حسابهاي؛ جاري – پس انداز قرض الحسنه – پس انداز كوتاه مدت – سپرده بلند مدت حسابهاي زير تحت تأثير قرار گرفته موجب افزايش يا كاهش داراي و بدهي بانكي مي گردد.

    بد- حساب صندوق بانك

    بس- حساب جاري مشتري- پس انداز قرض الحسنه – كوتاه مدت- سپرده بلند مدت در اين ثبت چون مانده صندوق افزايش مي يابد موجب افزايش در دارايي بانك مي گردد و چون حسابهاي مشتريان جز بدهي محسوب مي گردد و موجب افزايش آن نيز مي گردد به همان ميزان موجب افزايش بدهي بانك نيز مي گردد.

    و عكس اين چنانچه كه مشتري به بانك مراجعه و از حساب خود برداشت نمايد عكس مطالب و ثبت بالا در دفاتر ثبت مي گردد.

    چنانچه مشتري به بانك مراجعه و درخواست تسهيلاتي از بانك نمايد بانك پس از تكميل مدارك و پرونده نامبرده اقدام به ثبت زير در دفاتر خود مي نمايد.

    بد. تسهيلات اعطايي: به ميزان اصل وام و سود و يا كارمزد متعلقه

    بس- حسابهاي مشتري

    بس= كارمزد و يا سود دريافتي بابت تسهيلات

    تأثير ثبت فوق در حسابهاي بانك به شرح زير است:

    چون از سر فصل تسهيلات اعطلايي برداشت مي شود موجب افزايش در مطالبات بانك در نهايت افزايش دارايي بانك مي گردد و در طرف مقابل چون به حساب مشتريان واريز مي گردد و چون حساب مشتري بستانكار مي شود موجب افزايش در بدهي بانك ميگردد ، بطور كلي كار بانك در دو كلمه دريافت و پرداخت خلاصه مي گردد وجه به دو طريق ثبت مي شود.

    عمليات نقدي – عمليات انتقالي

    عمليات نقدي: در اين عمليات حتماً يك طرف آن صندوق است يعني مستقيماً با وجه نقد سر و كار دارند و به دو صورت زير در بانك مورد استفاده قرار مي گيرد.

    الف: عملياتي كه طي آن وجه نقد به صندوق واريز مي گردد مانند حواله دريافتي- خريد ايران چك- چك بانكي- فيش نقدي جاري- انواع حساب پس انداز- دريافت اقساط وام.

  • فهرست و منابع دانلود گزارش کارآموزی بررسی سیستم حسابداری در بانک ملی

    فهرست:

    مقدمه

    فصل اول

    آشنایی با مکان کارآموزی

    بانک مرکزی

    سایر بانکها در ایران

    بانکها پس از انقلاب

    فصل دوم

    تاریخچه حسابداری

    اهمیت حسابداری

    موضوع حسابداری

    تعریف حسابداری

    مفاهیم حسابداری

    مفروضات حسابداری

    اصول حسابداری

    اهم فعالیتهای یک بانک

    کد سرفصلهای نگهداری شده در بانک

    ترازآزمایشی

    افتتاحیه و اختتامیه

    تراز آزمایشی اختتامیه

    تراز آزمایشی افتتاحیه

    صورت سود و زیان

    فصل سوم

    نتیجه گیری

     

    منبع:

    ندارد.

دانلود کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی بررسی سیستم حسابداری در بانک ملی, گزارش کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی بررسی سیستم حسابداری در بانک ملی, پروژه کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی بررسی سیستم حسابداری در بانک ملی, دانلود کارورزی دانلود گزارش کارآموزی بررسی سیستم حسابداری در بانک ملی, گزارش کارورزی دانلود گزارش کارآموزی بررسی سیستم حسابداری در بانک ملی, پروژه کارورزی دانلود گزارش کارآموزی بررسی سیستم حسابداری در بانک ملی, کارآموزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی بررسی سیستم حسابداری در بانک ملی, کارورزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی بررسی سیستم حسابداری در بانک ملی, نمونه گزارش کارآموزی درباره دانلود گزارش کارآموزی بررسی سیستم حسابداری در بانک ملی, گزارش کار در مورد دانلود گزارش کارآموزی بررسی سیستم حسابداری در بانک ملی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت