دانلود گزارش کارآموزی در آموزشگاه کامپیوتر توانا

تعداد صفحات: 102 فرمت فایل: word کد فایل: 4212
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی کامپیوتر
قیمت: ۱۸,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود گزارش کارآموزی در آموزشگاه کامپیوتر توانا

    آشنایی کلی با مکان کارآموزی

    محل کارآموزی در آموزشگاه کامپیوتر توانا (آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد که در آن یک یا چند رشته براساس برنامه و مطابق با استانداردهای سازمان آموزش داده می شود) زیر نظر سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور که وابسته به وزارت کار و امور اجتماعی است و در سال 1383 تأسیس گردیده زیر نظر افرادی از قبیل:

    مؤسس آموزشگاه (که شخصی حقیقی یا حقوقی که پس از طی مراحل توسط سازمان مشخص می گردد به آن پروانه تأسیس آموزشگاه با اعتبار پنج ساله می دهند.)

    مدیر آموزشگاه (فردی است حایز شرایطی از قبیل: 1- تابعیت ایران 2- مسلمان با پیروی یکی از اقلیتهای دینی شناخته شده و ملزم به پیروی از قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران 3- دارا بودن مدرک تحصیلی لیسانسی نرم افزار کامپیوتر 4- عدم اعتیاد به مواد مخدر و داشتن سلامت جسمی در طول فعالیت آموزشی به تشخیص مراجع مورد تأیید سازمان  مربی آموزشگاه (فردی است حایز شرایطی از قبیل: 1- تابعیت ایران 2- مسلمان با پیروی یکی از اقلیتهای دینی شناخته شده و ملزم به پیروی از قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران 3- عدم اعتیاد به مواد مخدر و داشتن سلامت جسمی در طول فعالیت آموزشی به تشخیص مراجع مورد تأیید سازمان 4- دارا بودن صلاحیت اخلاقی، سیاسی، فرهنگی) دوره کارآموزی را با موفقیت به پایان رسانده است.

     

     

     

     

    امکانات مکان کارآموزی:

    فضای آموزشی سالم- کامپیوتر با وسایل جانبی- مانیتورینگ- Sphitting- Printting- Scanner- میز و صندلی کامپیوتر- وسایل گرمایش از قبیل بخاری برقی، بخاری گازی- وسایل سرمایش از قبیل کولر دو تیکه، کولر پنجره ای، پنکه دستی- آبسرد کن- دستگاه تهویه هوا- تخته وایت برد- ماژیک و ... .

    فرآیندهای محل کار آموزی:

    خدمات آموزشی از قبیل رایانه کار درجه یک- رایانه کار درجه دو- برنامه نویسی ویژوال بیسیک- ICDL درجه یک- ICDL درجه دو که مخصوص کارکنان دولت است و مدرک آن بین المللی و زیر نظر ایرلند و انگلستان می باشد- توسط مربی های مجرب آموزشی سالم داده می شود.

    کلیات و تعاریف:

    ماده 1: در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:

    الف) سازمان: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور وابسته به وزارت کار و امور اجتماعی

    ب) آموزشگاه: آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد که در آن یک یا چند رشته بر اساس برنامه های محسوس و مطابق با استانداردهای سازمان آموزش داده می شود.

    پ) مؤسس: شخص حقیقی یا حقوقی که پس از طی مراحل ذکر شده در این آیین نامه از سازمان پروانه تأسیس آموزش، با اعتبار 5 ساله دریافت می نماید

    تبصره- شرایط و ضوابط پروانه تأسیس و سایر مجوزات به کارکنان شاغل و وزارت خانه ها و مؤسسات و شرکتهای دولتی برابر ضوابط سازمان تعیین می گردد.

    ت) پروانه تأسیس آموزشگاه: مجوز تأسیس به بهره برداری از آموزشگاه است و دارنده آن مسئول آموزشگاه شناخته می شود.

    ث) مدیر آموزشگاه: فردی است حائز شرایط مفاد ماده (5) این آیین نامه که از طرف مؤسس یا دارنده پروانه تأسیس جهت حضور در آموزشگاه و اداره آن به سازمان معرفی می شود.

    ج) مربی آموزشگاه: فردی است که تدریس دروس نظری و عملی را به عهده دارد و دارای شرایط مندرج در فصل سوم این آیین نامه است

    چ) کارآموز: فردی است که به منظور فراگیری مهارت، حرفه یا رشته معینی در آموزشگاه ثبت نامه می کند.

    ح) قرارداد کارآموزی: قراردادی که بین دارنده پروانه تأسیس و یا مدیر آموزشگاه و کارآموز به منظور آموزش بر اساس مقررات این آیین نامه منعقد می شود.

    خ) مهارت: مجموعه اطلاعات نظری و توانایی های عملی لازم برای انجام یک حرفه معین یا بخشی از آن می باشد

    د) حرفه: مجموعه مهارتهای مورد نیاز یک شغل می باشد

    ذ) رشته: مجموعه برنامه های آموزشی مربوط به فراگیری چند حرفه هم خانواده می باشد

    ر) دوره: مدت زمان آموزشهای نظری و عملی برابر استاندارد مصوب سازمان است

    ز) هیأت نظارت مرکزی: هیأتی است که به منظور تعیین خط مشی، تدوین و پیشنهاد اصلاح آیین نامه و تعیین ضوابط مربوط به امور آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد و ایجاد هماهنگی و نظارت بر فعالیت هیأت های نظارت استانها تشکیل می گردد و بالاترین مرجع نظارت و تصمیم گیری بر امور مراکز آموزشی بخش خصوصی می باشد

    ژ) هیأت نظارت استان: هیأتی است با شرح وظایف و حدود اختیارات مشخص شده برای هیأت نظارت مرکزی، موضوع بند (ز) این ماده و ماده (2) این آیین نامه که رسیدگی به امور آموزشگاه های استان را به عهده دارند

    ماده 2: هیأت نظارت مرکزی می تواند در موارد زیر ضوابط، دستورالعمل ها و جداول مربوطه را تدوین، تصویب و ابلاغ نماید.

    الف) شرح وظایف و مسئولیتها و ترکیب اعضای هیأتهای استان

    ب) تشخیص صلاحیت های فردی موضوع بند (پ) مواد (5) و (15) این آیین نامه

    پ) آیین نامه تخلفات و مجازاتها

    ت) جداول مربوط به تخلفات و مجازاتها

    ث) شرح وظایف و مسئولیتهای مؤسس، مدیر و مربی و کارآموز

    ج) صدور و تمدید مجوزها به اشخاص حقیقی و حقوقی

    چ) ضوابط آموزشی، اداری، مالی

    ح) مراکز آموزشی غیر مجاز

    خ) رسیدگی به امور آموزشگاه های آزاد

    د) احراز صلاحیت فنی و حرفه ای مدیر و مربی آموزشگاه

    ذ) نظام تشویق و تنبیه و رسیدگی به اعتراض متقاضیان به تصمیمات هیأت های نظارت استان

    ر) ضوابط مربوط به جداول شماره (1) و شماره (2) در این آیین نامه که تأیید شده به مهر دفتر هیأت دولت می باشد

    ز) تعیین و تغییر مدت اعتبار مجوزها (پروانه تأسیس، کارت های مدیریت و مربیگری)

    ژ) تعیین و تغییر وجوهات مندرج در آیین نامه

    تبصره- سایر وظایف و اختیارات هیأت نظارت مرکزی و ترکیب اعضای آن به پیشنهاد رئیس سازمان و تأیید وزیر کار و امور اجتماعی تعیین می گردد و اعضای هیأت مذکور با حکم رئیس سازمان منصوب می شوند.

    ماده 3: تأسیس آموزشگاه منوط به صدور اجازه از طرف سازمان می باشد.

    تبصره- مجوز فعالیت آموزشی مؤسسات کارآموزی آزاد ایرانی در خارج از کشور و همچنین مؤسسات و مراکز کارآموزی آزاد خارجی در ایران توسط سازمان صادر خواهد شد. مسئولیت تطبیق صدور مجوز فعالیت، صدور گواهینامه ها و استانداردهای آموزشی نمایندگی های خارجی در داخل کشور برای اجرای آموزشهای مهارتهای غیر رسمی به عهده سازمان است.

    ماده 4: میزان بازدهی قابل قبول هر دوره آموزشی آموزشگاه عبارت است از قبولی حداقل شصت درصد (60%) کارآموزان شرکت کننده در آزمون پایان دوره که توسط سازمان انجام می شود. میزان فوق قابل تغییر توسط سازمان می باشد.

     

     

     

     

     

     

    فصل دوم

    شرایط مؤسس و مدیر آموزشگاه و صدور پروانه آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد

     

     

     

     

     

    یکی از بارزترین ویژگیهای عصر حاضر، حضور گسترده کامپیوتر در کلیه عرصه های فعالیت انسان است به گونه ای که انجام برخی از کارهای بدون استفاده از کامپیوتر قابل تصور نمی باشد.

    کامپیوتر به عنوان ابزاری قدرتمند، سرعت و دقت کارها را فوق العاده افزایش داده و گذرگاههای صعب العبور علم را به شاهراههای هموار مبدل ساخته است به همین دلیل در جهان کنونی آموزش و یادگیری علوم کامپیوتر یک ضرورت اجتناب ناپذیر می باشد.

    هدف از تأسیس این مکان آموزشهای مهارتی و فنی به افراد جامعه علی الخصوص جوانان می باشد و همچنین پر کردن اوقات فراغت جوانان جمله ای از بزرگان:

    «در هر آموزشگاهی که باز می شود، در زندانی بسته می شود.»

    مواد اولیه از قبیل مکانی سالم برای آموزش- کامپیوتر با تجهیزات لازم- میز و صندلی کامپیوتر- وسایل گرمایش و سرمایش- تخته وایت برد- ماژیک و ... .

     

     

     

     

     

     

     

    هدف از تأسیس مجموعه و معرفی مواد اولیه و نوع محصولات و یا خدمات

    ماده 5: مؤسس و مدیر آموزشگاه باید دارای شرایط ذیل باشند:

    الف) تابعیت ایران

    ب) مسلمان یا پیرو یکی از اقلیتهای دینی شناخته شده و ملزم به پیروی از قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

    پ) دارا بودن صلاحیت اخلاقی، سیاسی و فرهنگی و عدم وابستگی به رژیم گذشته (براساس تشخیص هیأت نظارت مرکزی) و نداشتن سوء پیشینه کیفری مؤثر و برخورداری از حسن شهرت

    ت) دارا بودن مدرک تحصیلی (برای مدیر آموزشگاه) براساس جدول شماره (1) پیوست این آیین نامه که تأیید شده به مهر دفتر هیأت دولت می باشد

    ث) عدم اعتیاد به مواد مخدر و داشتن سلامت جسمی در طول فعالیت آموزش به تشخیص مراجع مورد تأیید سازمان

    ج) دارا بودن برگ پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت دائم برای آقایان

    چ) التزام به رعایت کلی مفاد این آیین نامه

    ح) دارا بودن حداقل (25) سال سن

    تبصره 1- مناطقی که متقاضی با شرط سنی موضوع این بند کم باشد یا وجود نداشته باشد سازمان می تواند شرایط سنی پایین تر را بپذیرد.

    تبصره 2- پروانه تأسیس آموزشگاه بنام اشخاص حقوقی در صورت معرفی مدیر آموزشگاه و مربی واحد شرایط این آیین نامه صادر خواهد شد.

    تبصره 3- مدیر آموزشگاه و مربیانی که از سوی دستگاهها و سازمان های دولتی و نهادهای عمومی غیر دولتی تأیید و معرفی شده اند از مفاد بندهای (پ) و(ت) و (ث) این ماده و بندهای (پ) و (ت) ماده (15) معاف می باشند.

    تبصره 4- اداره ثبت شرکت ها مکلف است در خصوص ثبت آموزشگاههای متقاضی فعالیت آموزش های فنی و حرفه ای آزاد با ارائه مجوز از سازمان اقدام نماید.

    ماده 6: مؤسس در صورت دارا بودن شرایط ماده (5) این آیین نامه پس از ارائه مدرک لازم به سازمان باید نسبت به معرفی مدیر آموزشگاه و مربی واجد شرایط اقدام نماید.

    تبصره 1- مؤسس در صورتی که بخواهد خود عهده دار اداره آموزشگاه باشد ضمن احراز شرایط ماده (5) این آیین نامه باید در آزمون مدیریت آموزشی شرکت نماید و در صورت موفقیت در آزمون کارت مدیریت آموزشگاه با اعتبار پنج ساله و قابل تمدید به وی اعطاء می شود.

    در صورت عدم استمرار شرایط ماده یاد شده کارت مزبور لغو و تمدید نخواهد شد.

    تبصره 2- مؤسس در صورتی که بخواهد عهده دار امر آموزش کارآموزان نیز باشد باید ضمن احراز شرایط ماده (15) این آیین نامه در آزمون صلاحیت فنی و حرفه ای در حرفه مورد تقاضا شرکت نماید.

    تبصره 3- متقاضیان دریافت کارت مدیریت و مربیگری آموزشگاه لازم است جهت شرکت در آزمون های موضوع تبصره های (1) و (2) ماده (6) این آیین نامه مبلغ چهل هزار (40000) ریال به حسابی که سازمان تعیین می کند واریز نمایند.

    ماده 7: وظایف مؤسس به شرح زیر تعیین می شود:

    الف) درخواست صدور و تمدید پروانه تأسیس آموزشگاه از سازمان و تحویل مدارک لازم

    ب) معرفی مدیر آموزشگاه و مربی واجد شرایط به سازمان

    پ) معرفی محل آموزشگاه و فراهم آوردن تجهیزات آموزشی مورد تأیید کارشناس سازمان و منطبق با استانداردهای آموزشی

    ماده 8: سازمان مکلف است به مؤسس واجد شرایط مفاد مواد (5) و (6) این آیین نامه که ظرف مدت مقرر شده محل و تجهیزات مورد تأیید سازمان را معرفی و آماده نموده است، پروانه تأسیس آموزشگاه اعطاء نماید.

    تبصره- مؤسس آموزشگاه می تواند براساس ضوابط سازمان، با معرفی مدیر آموزشگاه و مربیان واجد شرایط و کسب مجوز از سازمان دوره های آموزشی مختلف را اجرا نماید.

    ماده 9:پروانه تأسیس صادره به مدت پنج سال اعتبار دارد که در صورت استمرار شرایط صدور آن و پرداخت هزینه مندرج در جدول شماره (2) این آیین نامه که تأیید شده به مهر دفتر هیأت دولت می باشد تمدید می گردد.

    تبصره- پروانه تأسیس صادره تا زمان دارا بودن شرایط مندرج در ماده (5) این آیین نامه و انجام تعهدات قانونی دارنده آن معتبر است و در صورت لغو و اعلام آن توسط سازمان نیروهای انتظامی از ادامه فعالیت آموزشگاه جلوگیری می کنند.

    ماده 10: مسئولیت رعایت کلیه مقررات و ضوابط این آیین نامه و نظارت بر امور آموزشگاه به عهده دارنده پروانه تأسیس می باشد.

    تبصره- اجرای ضوابط آموزشی، تهیه و نگهداری دفاتر بازرسی، حضور و غیاب و آمار و ثبت نتایج امتحانات براساس دستورالعمل سازمان، شرکت در جلسات توجیهی که از طرف سازمان تشکیل می گردد و نظارت مستمر بر اجرای صحیح برنامه های آموزشی از وظایف مدیر آموزشگاه می باشد.

    ماده 11: دارنده پرونده تأسیس آموزشگاه قرارداد استخدامی منعقده با مربی و مدیر را به صورتی تنظیم می نماید که مدت تمدید استخدام یا قرارداد در فاصله پایان دوره آموزشی قرار گیرد، به نحوی که جابجایی مربی و مدیر را نیز جز در فاصله دو دوره آموزشی انجام نپذیرد.

    ماده 12: دارنده پروانه تأسیس مؤظف است مؤجبات شرکت کارآموزانی را که دوره را طبق قرارداد کارآموزی به پایان می رسانند در آزمونی که توسط سازمان برگزار می گردد فراهم می نماید.

    ماده 13: دارنده پروانه تأسیس آموزشگاه مؤظف است به شکایات، نظریات و پیشنهادات کارآموزان و مربیان آموزشگاه رسیدگی می نماید.

     

     

     

     

     

     

    فصل سوم

    مربیان، شرایط اشتغال و مسئولیت آنها

     

     

     

     

     

    در این مکان پس از ثبت نام کارآموز (کارآموز به فردی گفته می شود که به منظور فراگیری مهارت، حرفه یا رشته معینی در آموزشگاه ثبت نام می کند) قراردادی که به نام قرارداد کارآموزی (قراردادی است که بین دارنده پروانه تأسیس و یا مدیر آموزشگاه و کارآموز به منظور آموزش بر اساس مقررات آموزشگاه منعقد می شود) بین کارآموز و مدیر آموزشگاه منعقد می شود. پس از این مراحل نوبت به آموزش مهارت، حرفه یا رشته می شود.

    مهارت: مجموعه اطلاعات نظری و توانایی های عملی لازم برای انجام یک حرفه معین یا بخشی از آن می باشد.

    حرفه: مجموعه مهارتهای مورد نیاز یک شغل می باشد.

    رشته: مجموعه برنامه های آموزشی مربوط به فراگیری چند حرفه هم خانواده می باشد. که مطابق دوره که زمان آموزش که به نظری و عملی تقسیم می شود برابر استاندارد مصوب سازمان است توسط مربی های مجرب آموزش داده می شود.

     

     

     

     

     

     

     

    تشریح روند کار و فرآیند تولید یا ارائه خدمات

    ماده 15: مربیان باید حایز شرایط زیر باشند:

    الف) تابعیت ایران

    ب) مسلمان یا پیرو یکی از اقلیتهای دینی شناخته نشده و ملزم به رعایت قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

    پ) دارا بودن صلاحیت اخلاقی، سیاسی و فرهنگی و عدم وابستگی به رژیم گذشته (براساس تشخیص هیأت نظارت مرکزی) و نداشتن سوء پیشینه کیفری مؤثر و برخورداری از حسن شهرت

    ت) عدم اعتیاد به مواد مخدر و داشتن سلامت جسمی متناسب با حرفه مورد آموزش به تشخیص مراجع مورد تأیید سازمان

    ت) عدم اعتياد به مواد مخدر و داشتن سلامت جسمي متناسب با حرفه مورد آموزش به تشخيص مراجع مورد تأييد سازمان

    ث) دارا بودن گواهي پايان خدمت وظيفه عمومي يا معافيت دائم براي مردان

    ج) دارا بودن مدرك تحصيلي مرتبط با رشته يا حرفه مورد آموزش

    ماده 16: متقاضايان مربيگري در صورتي كه در آزمون صلاحيت فني و حرفه اي كه توسط سازمان برگزار مي گردد قبول شــوند براي آنها كارت مربيگري كه مدت اعتبار آن پنج سال است از سوي سازمان صادر مي شود.

    ماده 17: مربياني كه بدون عذر موجه از ادامه آموزش در طول دوره خودداري نمايند حسب اعلام دارنده پروانه تأسيس آموزشگاه و تشخيص سازمان پس از يكبار اخطار كتبي كارت مربيگري آنان باطل مي گردد.

    فصل چهارم

    جمع بندي و نتيجه گيري و ارائه پيشنهادات

    سن كارآموز براي شركت در دوره هاي آموزشي نبايد كمتر از 12 سال باشد.

    حداقل سن كارآموز با توجه به تبصره ماده 2 قانون كارآموزي- مصوب 1349- در موارد خاص با تصويب وزير كار و امور اجتماعي قابل تغيير است.

    پذيرش كارآموزان كمتر از 15 سال تمام منوط به ارائه اجازه كتبي ولي يا قيم قانوني كارآموز است.

    پذيرش، آموزش و صدور گواهينامه مهارت براي اتباع خارجي در آموزشگاه ها با ارائه مجوز اقامت از مراجع ذيربط مجاز است.

    حداقل ميزان سواد كارآموزان جهت شركت در دوره هاي آموزشي براساس استاندارد حرفه مربوطه از طرف سازمان تعيين مي گردد.

    نسخه اصلي پروانه تأسيس بايد در دفتر آموزشگاه نصب گردد.

    انتقال يا واگذاري پروانه تأسيس آموزشگاه به شخص يا اشخاص واجد شرايط اين آيين نامه با هماهنگي و تأييد سازمان مجاز است.

    دارندگان پروانه تأسيس مؤظفند برنامه كار و ساعت آموزش آموزشگاه را به طور دقيق به سازمان اعلام نمايند.

    تغيير محل آموزشگاه منوط به تحقيق مجدد شرايط مندرج در ماده 8 اين آيين نامه و تحصيل موافقت سازمان مي باشد.

    در محل آموزشگاه نبايد هيچ گونه فعاليت غير مرتبط با موضوع تأسيس آموزشگاه وجود داشته باشد.

    سازمان مي تواند براي كليه واحدهاي صنفي، خدماتي و توليدي كه امكانات آموزش كارگران را در محل كار خود فراهم نموده اند با رعايت مفاد اين آيين نامه پروانه تأسيس صادر نمايد.

    نام آموزشگاه نبايد با فرهنگ اسلامي مباينت داشته باشد و در تمامي مدت فعاليت آموزشگاه حفظ گردد. انتخاب نام آموزشگاه نبايد تكراري باشد.

    تعطيل هر يك از حرفه هاي مورد آموزش يا فعاليت مجدد آنها لزوماً بايد با توافق كتبي سازمان انجام پذيرد.

    كليه آموزشگاههايي كه قبل از تصويب اين آيين نامه موجوديت يافته اند مؤظفند از تاريخ ابلاغ ظرف مدت يك سال شرايط خود را با اين آيين نامه تطبيق دهند.

    مؤسس به هنگام دريافت كارت (مديريت آموزشگاه- مربيگري) و تمديد آن مؤظفند مبالغ اين آيين نامه را كه تأييد شده به مهر دفتر هيأت دولت مي باشد به حسابي كه از طرف سازمان تعيين مي شود واريز نمايند.

    ايثار گران و اقوام درجه يك آنان و نيز مدير و مربيان و كارآموزان دستگاههاي اجرايي و سازمانهاي دولتي و نهادهاي انقلاب اسلامي كه آموزش در آنها به صورت رايگان مي باشد و همچنين كاركنان سازمان و ادارات كل و خانواده درجه يك آنان و نيز بسيجيان فعال با ارائه معرفي نامه معتبر از مراجع مربوطه از پرداخت هرگونه وجه مذكور در اين آيين نامه معاف مي باشند.

    آزمون متقاضيان مديريت آموزشگاه و مربيگري حداقل سه سالي يكبار از طرف سازمان برگزار و تاريخ آن تا يك ماه قبل از انجام توسط رسانه هاي عمومي اعلام مي گردد.

    پروانه تأسيس و كارت مديــريت آموزشگــاه براي آموزش مردان فقط به مردان و براي آموزش زنان داده مي شود.

    در مواردي كه رعايت الزام اين ماده به تشخيص سازمان ميسر نباشد سازمان مي تواند صدور پروانه تا زماني كه صلاح بداند از مفاد اين ماده مستثني نمايد، مشروط بر آنكه زنان و مردان به صورت مختلط نباشند و متقاضي از هر جهت صلاحيت لازم را داشته باشند.

    آموزش كارآموزان زن فقط توسط مربيان زن و آموزش كارآموزان مرد فقط توسط مربيان مرد بايد انجام شود.

    در صورت عدم وجود مربي واجد شرايط بنا به پيشنهاد اداره كل و تأييد سازمان آموزشگاهها مي توانند در مدت زمان مشخص با نظارت سازمان از شمول اين ماده مستثني شوند.

    مدت هر دوره آموزشي نبايد از مدت تعيين شده براساس استاندارد كمتر باشد.

    نشر و پخش هر گونه آگهي و تبليغات در مورد آموزشگاههاي آزاد در صورتي مجاز است كه دارندگان پروانه تأسيس قبلاً تأييد سازمان را كسب نموده باشند.

    انجام آزمون پايان دوره كارآموزي و صدور گواهينامه مهارت به عهده سازمان است.

    در حرفه هايي كه سازمان لزوماً برگزاري آزمون و صدور گواهي نامه مهارت را لازم تشخيص ندهد ضمن اجراي آموزش و اعمال نظارت كلي سازمان آزمون برگزار نمي شود. بديهي است مراتب در اين خصوص قبلاً به آموزشگاهها ابلاغ مي گردد.

    سازمان مؤظف است در تهيه و تدوين استانداردهاي مهارت و آموزشي زير مجموعه رشته ها و حرف پزشكي و پيراپزشكي از نماينده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي دعوت نمايد.

    دارنده پروانه تأسيس مؤظف است يك نسخه از اين آيين نامه را در دسترس و محل ديد عموم كارآموزان قرار دهد.

    ميزان شهرية كارآموزان توسط سازمان با توجه به شرايط منطقه تعيين مي گردد و رعايت آن جهت استمرار پروانه تأسيس الزامي است.

    رشته هاي آموزشي مي تواند همه ساله بر حسب نياز بازار كار وضعيت به پيشنهاد سازمان و تصويب وزير كار و امور اجتماعي اصلاح و حداقل و نوع مدرك تحصيلي متقاضيان كارت مديريت و مربيگري آموزشگاه به موازات بهبود كيفيت آموزش فني و حرفه اي در كشور تغيير يابد.

    افزايش هزينه هاي شركت در آزمون مهارت، صدور گواهينامه و المثني آن ‌، كسب پروانه، تمديد پروانه تأسيس و كارت مديريت آموزشگاه و اخذ كارت مربيگري و تجديد آن با توجه به شرايط اقتصادي و شاخص هاي بانك مركزي منوط به پيشنهاد سازمان و تصويب وزير كار و امور اجتماعي خواهد بود.

    آموزشگاههايي كه بر طبق قانون با تصويب نامه هيأت وزيران داراي آيين نامه خاص مي باشند از شمول اين آيين نامه مستثني هستند.

    اعضاي خانواده معظم شهدا و ايثارگران در دريافت مجوزهاي موضوع اين آيين نامه در اولويت خواهند بود.

    آموزش – Excel-2006 مهارت چهارم از ICDL

    به نام يگانه هستي

    دوره ي آموزشي Excel 2000 چهارمين مهارت از استاندارد ICDL مي باشد. Excel يك نرم افزار صفحه گسترده (Solution Spread) است. از Excel براي محاسبات رياضي ‌، آماري و نمودار كشي استفاده مي شود.

    براي مطالعه ي اين دوره ي آموزشي نياز است كاربران محترم آشنايي مقدماتي با محيط Windows داشته باشند. جهت نصب و اجراي نرم افزارهاي Office كه Excel نيز شامل آن مي شود، نياز به سيستمي با مشخصات ذيل مي باشد.

    - حداقل سيستم مورد نياز پنتيوم 233-16 مگابايت Ram- حدود 600 مگابايت فضاي آزاد

    تعريف صفحه گسترده: صفحه گسترده اين امكان را فراهم مي نمايد كه داده ها را به صورت سطر و ستون وارد نمائيد. بعد از وارد كردن داده ها عملياتي نظير محاسبات، مرتب سازي و فيلتر نمودن را روي آنها انجام داده، همچنين مي توان اين داده ها را چاپ كرده و نمودارهايي براساس آنها ايجاد كرد.

    ورود به محيط Excel:

    Excel جزء نرم افزارهاي گروه Office مي باشد. نرم افزارهاي Office نصبي مي باشند. پس به طور پيش فرض در منوي Program قرار مي گيرند. براي ورود به محيط Excel مسير زير را طي مي كنيم:

    Start/ All Program/ Microsoft Office/ Microsoft Excel

    Start/ Run/ Excel.Exe

    My Computer/ Progrm Files/ Microsoft Office/ Office 11/ Excel. Exe

    Windows Explorer/ Program Files/ Microsoft Office/ Office 11/ Excel.Exe

    Icon Shortcut

    Startup

    My Document

    اجزاء پنجره Excel: با اجراي Excel پنجره اي باز مي شود كه شامل اجزاء زير است: (انواع نوارها)

    1- نوار عنوان برنامه (Title Bar)

    نواري است كه بالاترين بخش پنجره محسوب مي شود. اين نوار شامل نام محيط (Microsoft Excel) و نام Book و دكمه هاي هدايت (Caption Button) كه شامل دكمه هاي مربوط به بستن، بزرگ نمايي و كوچك نمايي پنجره مي باشد است.

    2- فهرست انتخاب اصلي يا نوار منو (Menu Bar)

    منو به معني ليست انتخاب مي باشد و مي توانيم دستور مورد نظر را از منو انتخاب كرده، اجرا كنيم.

    3- نوار ابزار (Tool Bar)

    در زير نوار منو، نواري وجود دارد كه فرمانهاي موجود در منوها را به شكل يك ابزار در اختيار كاربر قرار مي دهد. بعضي از ابزارها ممكن است در منوها وجود نداشته باشد. به طور پيش فرض دو نوار ابزار Standard و Formatting فعال هستند.

    4- نوار فرمول (Formula Bar)

    از اين نوار براي ايجاد، ويرايش و نمايش فرمولها استفاده مي كنيم اين نوار مختص محيط Excel مي باشد.

    5- نوار انتخاب صفحه كاري (Sheet Bar)

    در قسمت پايين پنجره كار پوشه نواري وجود دارد كه مي توان Sheet مورد نياز براي كار كردن را انتخاب نمود. بر روي اين نوار عناويني مثل Sheet 1، Sheet2 ، ... وجود دارند كه با Click كردن روي هر كدام، كاربرگ مورد نظر باز خواهد شد.

    6- سطر وضعيت (Status Bar)

    در زير نوار انتخاب كاربرگ، نواري به نام سطر وضعيت وجود دارد كه وضعيت جاري برنامه را نمـــايش مي دهد.

    فعال كردن نوار ابزارها:

    نوار ابزارها را مي توان از دو طريق فعال نمود:

    1- از طريق منوي View، گزينه Toolbars

    2- بر روي يكي از نوار ابزارها Right Click كنيم

    - براي فعال كردن سطر وضعيت و سطر فرمول (Formula Bar) بر روي منوي View، Click كرده و در كنار گزينه هاي مربوط به آنها علامت تيك مي زنيم.

    اصطلاحات صفحه گسترده Excel

    1- فايل صفحه گسترده يا كار پوشه يا Work Book يا Book:

    به فايل ها در Excel كار پوشه اطلاق مي شود. فايل ها در Excel با پسوند XLS ذخيره مي شوند.

    2- صفحه كاري يا كار برگ يا Work Sheet يا Sheet:

    هر فايل Excel از چند زير صفحه تشكي شده است كه به آنها كار برگ گفته مي شود. در حقيقت Book محل نگهداري چند صفحه به نام Sheet است. يعني اطلاعاتــي كه ما وارد مي كنيــم در Sheet ها وارد مي شود. به طور پيش فرض هر Book شامل3 Sheet است.

    3- سطر يا Row:

    هر Sheet از چندين رديف يا سطر تشكيل شده است كه معمولاً با شماره هاي 1 و 2 و ... مشخص ميشوند. آخرين سطر 65536 مي باشد.

    4- ستون يا Column:

    هر Sheet از چندين ستون تشكيل شده است كه معمولاً با حروف الفباي B و A، ... مشخص مي شوند. بعد از حرف 26 ستون ها دو حرفي مي شوند و تا IV ادامه خواهد داشت.

    5- سلول يا خانه (Cell):

    محل برخورد يك سطر و ستون خاص در روي Sheet سبـب ايجـاد فضـايي مي شود كه به آن سلول گفتــه

    مي شود. اين سلولها مي توانند شامل مقادير عددي، كاراكتر ي، شيء و ... باشد.

    6- نشاني يا آدرس سلول:

    هر سلولي در Sheet با نام يا آدرس خاصي مشخص مي شود. براي نوشتن آدرس هر سلول ابتدا حرف ستون و سپس شماره سطر آنرا مي نويسيم. مثلاً آدرس E5 با سلول ستون E در سطر پنجم اشاره مي كنند.

    رفتن سريع به يك آدرس:

    براي رفتن سريع به آدرس سلول مورد نظر كافي است در اولين كادر خط فرمول (Name Box) آدرس سلول را تايپ كرده و Enter كنيم.

    كار با كار پوشه ها در Excel

    ايجاد يك Book جديد در Excel:

    براي ايجاد يك Book يك File جديد در Excel به يكي از روشهاي زير عمل مي كنيم:

    روش اول:

    1- انتخاب منوي File 2- انتخاب گزينه New

    3- در پنجره باز شده Workbook را در General Tab: انتخاب مي كنيم 4- Ok مي كنيم.

    روش دوم: فشردن همزمان كليدهاي Ctrl+N

    روش سوم: استفاده از آيكون New در نوار ابزار Standard

    روش چهارم: اگر توجه كنيم در زير يك حرف هر منو خط كشيده شده. اگر دكمه Alt را با آن حرف بگيريم منو باز مي شود. بعد براي فعال كردن هر گزينه منو كافي است دكمه مربوط به حرفي از آن كه زير آن خط كشيده شده را بفشاريم . پس براي New كافي است Alt + F + N را بفشاريم.

    ذخيره كردن يك Book:

    اگر بخواهيم Book يي را كه ايجاد كرده ايم نگــهداري كنيم، بايد آنرا ذخيره كنيم. براي ذخيره كردن به

    يكي از روشهاي زير عمل مي كنيم.

    روش اول: 1- انتخاب منوي File 2- انتخاب گزينهSave

    روش دوم : فشردن همزمان كليدهاي Ctrl+ S

    روش سوم: استفاده از آيكون Save در نوار ابزار Standard

    روش چهارم: فشردن كليدهاي Alt + F+ S

    اگر براي اولين بار باشد كه Save را انتخاب مي كنيم، پنجره اي با نام Save as باز مي شود كه شامل قسمتهاي زير است:

    1- Save In: مسير ذخيره سازي را در اين قسمت تعيين مي كنيم.

    2- File Name: نامي را كه مي خواهيم file را با آن ذخيره كنيم در اين قسمت تايپ مي كنيم.

    3- Save as Type: پسوندي (نوعي) را كه مي خواهيم فايل با آن ذخيره شود تعيين مي كنيم. به اين قسمت مگر در موارد خاص دست نميزنيم.

    اگر براي دفعاتي غير از بار اول Save را انتخاب كنيم پنجره Save as ظاهر نمي شود و تغييرات داده شده با همان نام ذخيره مي شود.

    نكته: وقتي فايل را با يك نام ذخيره مي كنيم آن نام در نوار عنوان ظاهر مي شود.

    نكته: پسوند فايلهاي Excel، Xls. مي باشد.

    Save As: اگر بخواهيم Book ذخيره شده را با نام ديگر يا در مسير ديگر يا نام ديگر و مسير ديگر ذخيره كنيم Save as را از منوي File انتخاب مي كنيم.

    براي ذخــيره كـــردن يك فايـــل بــر روي ديسكـــت بايد در پنــجره Save as، در قسمت Save in، :3. 5floppy A را انتخاب كنيم.

    اگر بخواهيم فايل Excel را با فرمتي ذخيره كنيم كه مانند يك صفحه وب باشد و بتوان آن را در Browser ديد، كافي است مراحل زير را انجام دهيم:

    1- انتخاب منوي File 2- انتخاب گزينه as a Web Page Save

    نكته :در اين حالت فايل را پسوند HTM ذ خيره ميشود.

    باز كردنbookرا كه ذخيره كرده ايم بخواهيم باز كنيم به يكي از روشهاي زير عمل ميكنيم:

    روش اول: 1- انتخاب منوي File 2- انتخاب گزينه Open

    روش دوم: فشردن همزمان كليدهاي Ctrl +O

    روش سوم: استفاده از آيكون Open در نوار ابزار Standard

    روش چهارم: فشردن كليدهاي Alt +F+ O

    با انجام يكي از اعمال بالا پنجره اي باز مي شود كه شامل قسمتهاي زير است:

    الف) Look in: در اين قسمت مسير فايلي را كه مي خواهيم باز كنيم انتخاب مي كنيم.

    ب) File Name: مي توانيم اسم فايل را در اين قسمت تايپ كنيم و Open كنيم. همچنين مي توانيم فايل را در ليست انتخاب كرده و فايل را باز كنيم.

    بستن يك Book باز:

    در اين حالت فقط فايل بسته مي شود و محيط بسته نمي شود.

    روش اول: 1- انتخاب منوي File 2- انتخاب گزينه Close

    روش دوم: كليك بر روي آيكون Close كه در نوار منو قرار دارد

    روش سوم: فشردن كليدهاي Alt+ F+ C

    بستن محيط Excel:

    در اين حالت اگر فايلـي باز باشد، بسته مي شود و سپس محيط Excel بسته مي شود. در صورتي كه فايلهاي

    باز، ذخيره نشده باشند ابتدا سؤالي مبني بر ذخيره يا عدم ذخيره آنها ظاهر مي شود.

    روش اول: 1- انتخاب منوي File 2- انتخاب گزينه Exit

    روش دوم: كليك بر روي آيكون Close كه در نوار عنوان قرار دارد.

    روش سوم: فشردن كليدهاي Alt + F4

    روش چهارم: فشردن كليدهاي Alt+ F+ X

    كار در كارگاه 1

    1- يك Book جديد باز كنيد.

    2- اين Book را با نام Test1 ذخيره كنيد.

    3- Book را ببنديد.

    4- مجدداً آنرا باز كنيد.

    5- يك كپي از آن با نام Test2 بر روي Desktop ذخيره كنيد.

    6- از محيط خارج شويد.

    فصل دوم- اطلاعات در Excel

    اطلاعات در محيط Excel مي توانند اعداد، حروف، تاريخ، زمان و يادداشت باشند كه در زير به شرح تك تك آنها مي پردازيم: (توجه داشته باشيد كه با فرمت اطلاعات در آينده بيشتر آشنا مي شويد و اين قسمت فقط براي آشنايي با انواع اطلاعات مي باشد.)

    1- اطلاعات عددي

    كار كردن با اعداد :

    Excel تمام اعداد را يكسان فرض مي كند. بنابراين دقت زيادي در نمايش اعداد به صورت مبلغ، تاريخ و كميت يا هر شكل ديگري از اعداد ندارد . در Excel اعداد را به دو روش مي توان وارد نمود:

    1- با استفاده از كليد هاي عددي موجود در بالاي حروف

    2- با استفاده از كليد هاي موجود در سمت راست صفحه كليد در مد Num Lock (در صورتي كه اعداد اين قسمت كار مي كنند كه كليد Num Lock روشن باشد.)

    علاوه بر ارقام 0 تا 9 ميتوان نمادهاي خاص + و – و ، و . $ و % و E و e را وارد نمود.

    نكته: Excel به طور صحيح علائم كاما و دلار را قبول نموده و اعداد را در نماد علمي نيز دريافت كند.

    نكته: هنگامي كه علائم دلار، درصد يا كاما استفاده مي شود، Excel قالب بندي اعداد را تغيير مي دهد.

    برخورد Excel با اعداد:

    1- اگر طول عدد از سلول كوچكتر باشد تغييري در سلول داده نميشود. (كار در كارگاه 2 تمرين 1 و 2)

  • فهرست و منابع دانلود گزارش کارآموزی در آموزشگاه کامپیوتر توانا

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

دانلود کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی در آموزشگاه کامپیوتر توانا , گزارش کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی در آموزشگاه کامپیوتر توانا , پروژه کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی در آموزشگاه کامپیوتر توانا , دانلود کارورزی دانلود گزارش کارآموزی در آموزشگاه کامپیوتر توانا , گزارش کارورزی دانلود گزارش کارآموزی در آموزشگاه کامپیوتر توانا , پروژه کارورزی دانلود گزارش کارآموزی در آموزشگاه کامپیوتر توانا , کارآموزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی در آموزشگاه کامپیوتر توانا , کارورزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی در آموزشگاه کامپیوتر توانا , نمونه گزارش کارآموزی درباره دانلود گزارش کارآموزی در آموزشگاه کامپیوتر توانا , گزارش کار در مورد دانلود گزارش کارآموزی در آموزشگاه کامپیوتر توانا
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت