مقدمه :
شرکت ایران خودرو دیزل ، بزرگترین تولید کننده اتوبوس های شهری و بین شهری در ایران با مساحت 70 هکتار و اشتغال 6000 نفر نیروی انسانی ، تولید کننده انواع اتوبوس ، کامیون ، و ... است .
محصولات تولیدی ایران خودرو دیزل در کشور آلمان طراحی شده و خط تولید و پروسس تولید محصولات و همچنین کد قطعات و نقشه های فنی از شرکت آلمانی بنز برگرفته شده است .
با توجه به اینکه BOM مهندسی به عنوان مهمترین Base مهندسی تولید و نیاز به روزآوری و بهنگام سازی آن ، پروژه مان را به بررسی BOM مهندسی و رفع نیازهای هر قسمت به BOM خاص آن قسمت و تدوین فرم هایی برای تدوین بهتر و کاملتر BOM ساختاری و بهبود صنعت های بایگانی و قسمت اسناد و مدارک در هر قسمت و برای هر فرم در جهت بهنگام سازی و کاملتر شدن ضعف های ارتباطی سیستم بین قسمتها شدیم .
1-هدف :
ایجاد یک روش مناسب جهت تهیه BOM پایه برای کلیه محصولات شرکت ایران خودرو دیزل به نحوی که این ساختار پایه برای تهیه کلیه BOM مورد نیاز هر محصول مورد استفاده قرار گیرد و با آنها به ثورت کامل مرتبط بوده و همچنین با کلیه فرایند های تغییرات مهندسی مرتبط باشد و قابلیت بهنگامسازی مناسب کلیه اطلاعات مرتبط و همچنین اطلاع رسانی سریع به کاربران را داشته باشد .
2-محدوده اعتبار :
محصولات تولیدی شرکت ایران خودرو دیزل .
3-تعاریف مفاهیم :
در این دستورالعمل منظور از قطعه ، به اختصار همان قطعه / مجموعه / مواد اولیه می باشد .
کلیه عملیات موجود در بندهای این دستورالعمل با این فرض بیان شده که برای کلیه قطعات محصول شماره فنی صادر شده باشد .
1-3-ساختار پایه محصول (BOM ساختاری ) : مجموعه ای از داده های منسجم و به هم پیوسته که نیازهای اطلاعاتی و عملیاتی کاربران را در رابطه با مواد و قطعات محصولات تولیدی شرکت ، محل مصرف مواد در محصول ، ضریب مصرف هر یک از مواد و قطعات بصورت ساختار سلسله مراتبی برآورده می سازد .
2-3-نوع خودرو : کلی ترین تفکیک بین محصولات نهایی شرکت . مثال : ون ، مینی بوس ، اتوبوس ، کشنده ، کامیون و کامیونت .
3-3-گروه خودرو : نام تجاری محصولات نهایی شرکت در سطح پائین تر از نوع . مثلاً گروه آکتروس از نوع کشنده و گروه غزال از نوع ون و گروه LP از نوع کامیونت و یا گروه بین شهری از نوع اتوبوس .
4-3-تیپ خودرو : عبارت است از یک طرح خاص از یک گروه خودرو مثلاً تیپ C-457 از گروه اتوبوس بین شهری .
5-3-مدل خودرو : مدل خودرو دقیقاً به یک محصول خاص با مشخصههای منحصر به فرد اشاره می کند . مثلاً مدل 608 از گروه LP از نوع کامیونت و MB140 از نوع وزن در گروه بنز و اتوبوس مدل C-457 با بدنه فایبرگلاس از تیپ C-457 در گروه اتوبوس بین شهری از نوع اتوبوس . هنگامی که یکی از قطعات اساسی در خودرو عوض شود ، مدل خودرو عوض می شود .
6-3-طبقه بندی گروه ها و قطعات : در این طبقه بندی کلیه گروهها و مجموعهها و قطعات محصول در شش طبقه به صورت زیر تعریف می شوند . لازم به ذکر است این طبقه بندی از نظر اهمیت قطعه در محصول می باشد و ربطی به طبقه بندی در ساختار ندارد .
1-6-3-گروه های اصلی قطعات : هر گروه اصلی به عنوان عمده ترین و اولین سطح در تقسیم بندی یک مدل خودرو شامل چند قطعه اساسی می باشد که به صورت گروه عنوان می شود . مثلاً گروه قوای محرکه ، گروه بدنه و شاسی و گروه تزئینات .
2-6-3-قطعه اساسی : قطعه بکار رفته در محصول نهائی که در ساختار خودرو دارای نقش اساسی و تعیین کننده بوده و با توجه به عملکرد و همچنین میزان ارتباط عملکرد و کاربرد به عنوان دومین سطح تقسیم بندی در مورد یک نوع خودرو می باشد . در سیستم طبقه بندی بنز قطعات اساسی شامل 1-موتور 2-گیربکس 3-فرمان 4-اکسل جلو 5-اکسل عقب می باشد . تغییر هر یک از این قطعات در یک خودرو باعث تغییر مدل خودرو می شود .
3-6-3-طبقات اصلی : بالاترین سطح طبقه بندی ساختاری در قطعات خودرو می باشد . مثلاً گروه اصلی (99 گانه)بنز .
4-6-3-طبقات فرعی : کلیه طبقات قابل تعریف که در هر طبقه اصلی تعریف می شوند . مثلاً (گروههای 9 گانه بنز) .
5-6-3-بخش : ناحه های مجزا که در درون طبقات فرعی تعریف می شوند . مثلاً TU ها در اشتوک لیست بنز .
6-6-3-قطعات : به قطعات / مجموعه هایی اطلاق می شود که تشکیل دهنده بخشها می باشد و منظور همان قطعات / مجموعه هایی هستند که در ابتدا وارد خط مونتاژ می شوند و خروج آنها در مستندات انبارها و تغذیه خطوط ثبت می شود .
7-3-وضعیت قطعات : وضعیت قطعه عبارت است از نحوه قرار گرفتن قطعه در ساختار محصول و شامل موارد زیر می شود :
1-7-3-قطعه اصلی : قطعه ای است که طراحی اولیه ساختار محصول با آن انجام شده و در ساختار پایه محصول به عنوان اولین اولویت وارد می شود .
2-7-3-قطعه آلترناتیو(ALTERNATIVE) :از این به بعد اختصار ALT عنوان می شود و قطعه ای است که در صورت فقدان قطعه اصلی می تواند با مجوز مهندسی به جای قطعه اصلی در محصول استفاده شود . یک قطعه اصلی ممکن است یک یا چند آلترناتیو داشته باشد که باید اولویت مصرف هر کدام مشخص شود . همچنین مجوز مهندسی برای هر اولویت باید با ذکر محدوده زمانی (مدت اعتبار مجوز) استفاده یا تعداد مجاز استفاده همراه باشد . مثلاً لامپ یک کنتاکت 24 ولت 15 وات به جای لامپ چراغ نمره عقب 24 ولت 15 وات .
3-7-3-قطعه جانشین (SUBSTITUTE ) : از این به بعد به اختصار SUB عنوان می شود و قطعه ای است که با توجه به مواردی از قبیل برنامه تولید یا انتخاب مصرف کننده و یا موجودی قطعه اصلی در انبار ، با مجوز مهندسی در هر یک از موارد ذکر شده ، بجای قطعه اصلی استفاده می شود . مثلاً محور عقب (O355) ساخت RABA به جای محور عقب (O355) ساخت BENZ در این مورد مجوز مهندسی شامل مدت اعتبار و یا تعداد مجاز نمی باشد .
با یم عدد سه رقمی بین 000 تا 999 تعریف می شود که معمولاً به هنگام تهیه ساختار اولیه محصول فاصله های 50 تایی بین ردیفها قرار داده می شود تا به هنگام حذف واضافه های بعدی در قطعات محصول نیاز به ایجاد تغییر در ردیفهای موجود نباشد .
8-3-قطعات : به قطعات / مجموعه هایی اطلاق می شود که تشکیل دهنده بخشها می باشد کلیه قطعات باید دارای شماره فنی باشند و هر کدام دارای یک POS منحصر بفرد در بخش (TU)مربوطه باشند .
تبصره : برای هر مدل خودرو یک جدول به عنوان برگ معرفی طبقات اصلی ، فرعی و بخشها تهیه و تکمیل می شود که کلیه طبقات اصلی و فرعی و بخشها را به نحوی که فرایند تهیه ساختار محصول را پوشش دهد و با سیستم طبقهبندی بنز هم مطابقت داشته باشد ، تعریف می کند .
9-3-وضعیت قطعات : وضعیت قطعه عبارت است از نحوه قرار گرفتن قطعه در ساختار محصول و شامل موارد زیر می شود :
1-9-3-قطعه اصلی : قطعه ای است که طراحی اولیه ساختار محصول با آن انجام شده و در ساختار پایه محصول به عنوان اولین اولویت وارد می شود .
2-9-3-قطعه آلترناتیو(ALTERNATIVE) : از این به بعد به اختصار ALT عنوان می شود و قطعه ای است که در صورت فقدان قطعه اصلی می تواند با مجوز مهندسی به جای قطعه اصلی در محصول استفاده شود . یک قطعه اصلی ممکن است یک یا چند آلترناتیو داشته باشد که باید اولویت مصرف هر کدام مشخص شود . همچنین مجوز مهندسی برای هر اولویت باید با ذکر محدوده زمانی استفاده (مدت اعتبار مجوز) یا تعداد مجاز استفاده همراه باشد. مثلاً لامپ یک کنتاکت 24 ولت 15 وات به جای لامپ چراغ نمره عقب 24 ولت 15 وات از اول خرداد 81 تا 31 تیر 81 .
-9-3-قطعه جانشین (SUBSITUTE) : از این به بعد به اختصار SUB عنوان می شود و قطعه ای است که با توجه به مواردی از قبیل برنامه تولید یا انتخاب مصرف کننده و یا موجودی قطعه اصلی در انبار ، با مجوز مهندسی بجای قطعه اصلی استفاده می شود . مثلاً جانشین شدن قطعه آلومینیمی هواکش سقف با فایبرگلاس برای MO457 - O457 - O355 .
4-9-3-قطعه انتخابی (OPTION) : که از این به بعد مختصراً OPT گفته میشود قطعه ای است که بنا به درخواست مشتری و یا بر اساس اطلاعات مراکز خدمات پس از فروش و یا به صورت اختیاری بر روی محصول نصب و به آن اضافه می شود .
5-9-3-قطعه جایگزین : قطعه ای است که بر اساس برگ تغییرات مهندسی به جای یک قطعه دیگر (به عنوان قطعه اصلی) در ساختار محصول وارد میشود و قطعه قبلی از ساختار محصول حذف و کلیه اطلاعات مرتبط با آن منسوخ می شود .
5-9-3-قطعه جايگزين : قطعه اي است كه بر اساس برگ تغييرات مهندسي به جاي يك قطعه ديگر (به عنوان قطعه اصلي) در ساختار محصول وارد ميشود و قطعه قبلي از ساختار محصول حذف و كليه اطلاعات مرتبط با آن منسوخ مي شود .
6-9-3-قطعه مشترك (COMMUNAL) : كه از اين به بعد به اختصار COM عنوان مي شود همان قطعه اصلي است كه در بيش از يك محصول با شماره شناسايي متفاوت و مرتبط با همان محصول به كار مي رود و يا ممكن است با دو نوع سيستم ، كدگذاري شده باشد .
10-3-گروه هاي موازي : تعدادي از قطعات كه به لحاظ الزامات مهندسي به هم وابسته و مرتبط هستند اين ارتباط منجر به اين مي شود كه در موارد بروز يكي از وضعيت هاي آپشن ، آلترناتيو و يا جانشين براي يك قطعه خاص ، تعدادي از قطعات اصلي حذف و تعدادي به جاي آنها اضافه مي شوند كه به اين تعداد قطعات يك گروه موازي گفته مي شود .
11-3-شماره سطح : اين شماره براي نشان دادن سطح يك قطعه در يك TU خاص نشان داده مي شود به عبارتي هر قطعه داراي پوزيسيون در TU بايد داراي شماره سطح باشد و به صورت زير مي باشد .
A : يك عدد صحيح يك رقمي مي باشد و عبارت است از شماره سطح قرارگيري قطعه در بخش (TU) به طوري كه بالاترين سطح در هر TU سطح شماره 1 مي باشد و براي سطوح بعدي اين عدد افزايش مي يابد .
B : عبارت است از يكي از حروف X و Y و N كه كاربرد هر كدام براي هر قطعه داراي مفاهيم زير است :
N : در صورتي كه قطعه داراي زير مجموعه نباشد .
Y : در صورتي كه قطعه مورد نظر داراي زير مجموعه باشد .
X : هر گاه X در كنار شماره سطح مورد نظر نوشته شود يعني اولين مجموعه با شماره مشابه كه در بالاي X قرار گرفته در اين سطر بسته ميشود مثلاً اگر در يك سطح شماره سطح 2X قرار دارد ، الين مجموعه 2Y كه در بالاي اين سطح قرار دارد در اين سطر بسته مي شود .
تبصره : هر رديف شاكل X باشد بقيه اطلاعات مقابل آن خالي گذاشته ميشود .
12-3-فرم ها :
1-12-3-برگ اطلاعات ساختار پايه محصول (به شماره 007-01E-08) : اين فرم براي كليه قطعه اصلي تكميل مي شود و هر شماره فرم متعلق به يك بخش (قطعات با TI مشترك) مي باشد و ممكن است شامل چندين صفحه باشد . لازم به ذكر است اين برگه ها درون يك فايل براي هر KGU خاص به ترتيب افزايشي (براي هر مدل) قرار داده مي شوند تا به هنگام استفاده بتوان به آنها دسترسي سريع داشت .
2-12-3-برگ اطلاعات طعات آلترناتيو(به شماره 008-01E-08) : اين فرم براي معرفي قطعات آلترناتيو (ALT) بكار مي رود . از آنجا كه در برگ اطلاعات ساختار پايه محصولات فقط قطعات اصلي وارد مي شوند ، قطعات آلترناتيو در اين برگ وارد مي شوند و گروه هاي موازي حاصله از آنها در برگ اطلاعات گروههاي موازي (به شماره 009-01E-08) وارد مي شوند اين برگ براي هر تيپ به صورت مجزا تهيه مي شود .
3-12-3-برگ اطلاعات قطعات جانشين (SUB) (به شماره 011 - 01E-08) : اين فرم براي معرفي قطعات جانشين (SUB) و كد گروه موازي حاصله از قطعه جانشين بكار مي رود . اين فرم براي هر تيپ خودرو به صورت مجزا تهيه مي شود .
4-12-3-برگ اطلاعات قطعات انتخابي (OPTION) (به شماره 010-01E-08): اين فرم براي هر تيپ به صورت مجزا تهيه مي شود . نكته قابل توجه در تهيه اين فرم اين است كه شرح OPTION مي بايست به صورت كاملاً واضح و مفهوم نوشته شود تا مورد استفاده ساير قسمتها ، خصوصاً برنامه ريزي ، خدمات پس از فروش و ... قرار گيرد .
5-12-3-برگ اطلاعات گروههاي موازي (به شماره 009-01 E08) : اين فرم براي معرفي گروههاي موازي قطعات و مجموعه ها (بوجود آمده از حالات آلترناتيو ، جانشين و آپشن ) بكار مي رود .
6-12-3-برگ معرفي طبقات اصلي ، فرعي و بخشها (به شماره 012-01 E-08) : اين برگ براي هر تيپ محصول به صورت مجزا به نحوي تهيه مي شود تا با توجه به نظر كارشناس مهندسي محصول و سيسنتم كدگذاري بنز كليه سطوح ساختار محصول را پوشش دهد .
4-مراحل انجام كار و مسئوليت ها :
1-4-مهندسي محصول :
6-4-مديريت مهندسي خدمات پس از فروش :
1-6-4-دريافت برگ اطلاعات قطعات انتخابي (OPTION) از اسناد و مدارك .
2-6-4-تهيه ليست OPTION ها براي هر مدل محصول و جمع آوري نظرات مشتريان در رابطه با OPTION ها .
3-6-4-ارائه نظرات مشتريان به مهندسي محصول در قالب دستورالعمل تغييرات مهندسي .
5-تغييرات :
مسئوليت هر گونه تغيير در اين دستورالعمل بنا به پيشنهاد واحدهاي مرتبط با موضوع ، بر عهده مديريت سيستم ها و روشها - اداره تشكيلات و روشها و تصويت آن با قائم مقام مدير عامل حوزه پشتيباني مي باشد .
6-واحدهاي ذيربط
7-مستندات :
ـــــــــ
8-پيوست ها :
1-8-برگ اطلاعات ساختار پايه محصول
2-8-تشريح فرم برگ اطلاعات ساختار پايه محصول
3-8-برگ اطلاعات گروههاي موازي
4-8-تشريح فرم برگ اطلاعات گروههاي موازي
5-8-برگ اطلاعات قطعات انتخابي (OPTION)
6-8-تشريح فرم برگ اطلاعات قطعات انتخابي (OPTION)
7-8-برگ اطلاعات قطعات آلترناتيو
8-8-تشريح فرم برگ اطلاعات قطعات آلترناتيو
9-8-برگ اطلاعات قطعات جانشين (SUB) به شماره
10-8-تشذيح فرم برگ اطلاعات قطعات جانشين (SUB)
11-8-برگ معرفي طبقات اصلي ، فرعي و بخشها
12-8-تشريح فرم برگ معرفي طبقات اصلي ، فرعي و بخشها
13-8-نمودار گردش عمليات
تشريح موضوع پروژه :
BOM ساختاري توسط مهندسي محصول تدوين مي شود . در درجات بعدي در اختيار قسمتهاي زيربط گذارده مي شود ، BOM مخصوص به خود تهيه نمايند .
در اين پروژه با توجه به گستردگي واحدها و فعاليت هاي بيشمار در شركت ايران خودروديزل ، ما فقط توانستيم فعاليت هاي خود را جهت ارتقاء سيستم اطلاعاتي BOM و رفع نيازهاي موجود و بهنگام سازي اين سيستم در اداره مهندسي محصول متمركز نماييم .
و در رابطه با واحدهاي ديگر فقط به معرفي واحدها و وظايف آن واحدها و همچنين گردش فرم ها و عنوان ريه هاي كاري در حد نمودار گردش عمليات و معرفي و تشريح فرم ها اكتفا نماييم وليكن در اداره مهندسي محصول تمامي آيتم هاي سيستم هاي اطلاعاتي از بررسي اوليه تا مراحل طراحي و كليه DFD ها و فرم ها و تشريح فرم ها و مستندات موجود آورده شده است.
شناخت وضع موجود و نيازهاي سيستم :
در بررسي اوليه ما به بررسي مستندات موجود و فرمها و BOM ساختاري به اداره مهندسي محصول و اداره مهندسي توليد اداره برنامه ريزي توليد و به اداره مديريت سيستم ها و روشها مراجعت كرديم و BOM خاص هر واحد را بررسي و متوجه ضعف هاي زير شديم .
پس از استفاده از BOM ساختاري مهندسي محصول و تدوين BOM خاص هر واحد توسط كارشناسان ، مسئولان كل و مديران ، از اين BOM ها نسخهاي به اسناد و مدارك فرستاده نمي شود و فقط BOM مهندسي محصول در قسمت اسناد و مدارك بايگاني مي شود .
و همچنين تغييرات در BOM با گذشت زمان و در دوره هاي مختلف زياد است و اين تغييرات كه در قسمت مهندسي توليد توسط كارشناسان از روي نقشه هاي فني رويت مي شود و تغييراتي كه در قسمت برنامه ريزي و به هنگام صدور كد كالا و نياز به استفاده از BOM عنوان مي شود به صورت يك سيستم اطلاعاتي نبوده و روند كاري خاصي را دنبال نمي كند و كارشناسان و مسئولان توليد و برنامه ريزي توليد همراه خواستار اصلاح و همچنين بهنگام سازي BOM مهندسي هستند و تنها قسمتي كه سيستم اطلاعاتي مناسبي براي تغييرات BOM دارد ، قسمت مهندسي خدمات پس از فروش است .
ما از پروژه خود با كمك و راهنمايي هاي كارشناسان اداره مهندسي توليد و قسمت سيستم ها و روشها مستندات موجود را بررسي و براي رفع ضعفهاي موجود به اصلاح و طراحي فرم هاي 6 گانه پرداختيم و روندكاري و گردش فرم ها و گردش عمليات را در واحدهاي زيربط به صورتي كه در پروژه عنوان شده پيشنهاد كرده ايم .
شناخت نيازهاي موجود :
ضعف ساختاري موجود در معرفي قطعات آلترناتيو
ضعف ساختاري موجود در معرفي قطعات جانشين
ضعف ساختاري موجود در معرفي قطعات انتخابي
ضعف ساختاري موجود در معرفي قطعات مشترك
ضعف ساختاري موجود در معرفي گروههاي موازي قطعات
و پيشنهاد ما براي بهبود وضعيت فوق ، طراحي و استفاده از اين فرمها در مهندسي محصول و اجراي عملياتي آنهاست .
اصلاح سيستم بايگاني و اسناد و مدارك براي بهنگام سازي اطلاعات مورد نياز واحدي مرتبط و تدوين BOM مهندسي بهنگام شده براي قسمتهاي زيربط .
امكان سنجي پروژه :
امكان سنجي فني :
به دلايل زير اين پروژه به لحاظ فني قابل اجرا مي باشد :
1-وجود شبكه قوي ارتباطي در كارخانه
2-وجود بسار سخت افزاري مناسب با بهره گيري از كامپيوترهاي Pentium3 و Pentium4 .
3-وجود فرهنگ سازماني استفاده از بهره گيري از فناوري هاي نوين و IT .
4-از سطح كارشناسي بالا در جهت بهره گيري از سيستم عملياتي و اطلاعاتي برخوردار مي باشند .
5-تاكيد مديريت در استفاده از راهكارهاي مناسب در جهت افزايش اثربخشي و كارآيي مجموعه .
امكان سنجي مالي :
با توجه به منافع و فوايد آتي حاصل از پياده سازي پروژه من جمله مواردي از قبيل كاهش زمان كل فرايند مطالعه و بررسي محصول تا توليد آن و با توجه به تسهيل كاركرد هاي تهيه BOM مهندسي محصول ، BOM برنامهريزي توليد و BOM مهندسي توليد ، كاهش فاصله زماني موجود از لحاظ تصميم گيري براي فرايند توليد يك محصول خاص يا خروج اولين محصول از خط توليد ككه يك مزيت رقابتي در مقايسه با ساير شركتها به حساب مي آيد .
امكان سنجي عملياتي
با وجود اداره كل تشكيلات و روشها و نيروي انساني متخصص در اين اداره و همچنين ساختار سازماني مناسب و وجود سطح كارشناس ، مسئول كل و مديران به عنوان نيروي متخصص امكان اجراي طرح پيشنهادي وحود دارد .
عمليات لازم براي رسم DFD فيزيكي
مراحل انجام كار و مسئوليت ها - مهندسي محصول - تهيه BOM پايه
1-بررسي نقشه هاي قطعات - نقشه هاي مونتاژي - نقشه هاي انفجاري (نقشه هاي مصوب) - فرم هاي موجود (فرم هاي شش گانه) و ساير اطلاعات مورد نياز .
2-تكميل برگ معرفي طبقات اصلي ، فرعي ، بخشها براي محصول مورد نظر و مشخص نمودن تمام Tu و Kgu هاي تشكيل دهنده محصول .
3-تائيد برگ معرفي طبقات اصلي ، فرعهي و بخشها توسط كارشناس .
4-تائيد و بررسي فني برگ معرفي طبقات اصلي - فرعي و بخشها توسط مسئول كل .
5-تصويب برگ معرفي طبقات اصلي - فرهي و بخشها توسط مدير مهندسي محصول .
6-تهيه يك نسخه كپي و ارسال نسخه كپي به اسناد و مدارك و بايگاني نسخه اصلي .
7-تكميل برگ اطلاعات ساختار پايه محصول ، براي كليه قطعات محصول به ترتيب طبقات فرعي (Kqu ) ، بخشهاي درون طبقات فرعي (Tu) توسط كارشناس .
8-تائيد برگ اطلاعات ساختار پايه محصول توسط كارشناس .
9-تائيد و بررسي فني برگ اطلاعات ساختار پايه محصول توسط مسئول كل.
10-تصويب برگ اطلاعات ساختار پايه محصول توسط مدير مهندسي محصول .
تبصره : اين برگ فقط براي قطعات اصلي صادر مي شود ، مجموعه اطلاعات درون آنها تشكيل دهنده BOM ساختاري براي هر مدل مي باشد .
11-تهيه يك نسخه كپي از برگ اطلاعات ساختار پايه و ارسال نسخه كپي به همراه نقشه هاي مصوب و مدارك فني به اسناد و مدارك و بايگاني نسخه اصل به ترتيب طبقات فرعي (Kgu) و بخشها (Tu) در قسمت مشخص براي هر مدل در مهندسي محصول توسط مدير .
12-تكميل برگ اطلاعات جانشين (Sub) براي قطعات جانشين توسط كارشناس .
13-تائيد بر گ اطلاعات قطعات جلنشين توسط كارشناس .
14-تائيد برگ اطلاعات قطعات جانشين توسط مسئول كل .
15-تصويب برگ اطلاعات جانشين توسط مدير مهندسي محصول .
16-تكميل برگ اطلاعات قطعات آلترناتيو براي قطعات آلترناتيو بر اساس اطلاعات دريافتي از ساير قسمتهاي زيربط با استفاده از نقشه هاي انفجاري و نقشه هاي مونتاژي و برگ اطلاعات ساختار پايه محصول ، برگ معرفي طبقه اصلي ، فرعي و بخشها .
17-تائيد برگ اطلاعات آلترناتيو توسط كاشناس .
18-تائيد و بررسي فني برگ اطلاعات قطعات آلترناتيو توسط مسئول كل .
19-تصويب برگ اطلاعات قطعات آلترناتيو توسط مدير مهندسي محصول .
20-تهيه يك نسخه كپي از برگه اطلاعات قطعات جانشين (Sub) و ارسال نسخه كپي به اسناد و مدارك بايگاني نسخه اصلي در قسمت به ترتيب شماره وضعيت توسط مدير .
21-تهيه يك نسخه كپي از برگ اطلاعات قطعات آلترناتيو و ارسال نسخه كپي به اسناد و مدارك و بايگاني نسخه اصل در قسمت به ترتيب شماره وضعيت توسط مدير .
22-تهيه برگ اطلاعات قطعات انتخابي (Option) براي Option هايي كه در محصول در نظر شده است توسط كارشناس .
23-تكميل برگ اطلاعات قطعات انتخابي توسط كارشناس .
24-تائيد برگ اطلاعات قطعات انتخابي توسط كارشناس .
25-تائيد و بررسي برگ اطلاعات قطعات انتخابي توسط مسئول كل .
26-درج كد گروه موازي حاصله در فرم براي ايجاد ارتباط بين گروه موازي حاصله و OPTION مورد نظر توسط مسئول كل .
27-تصويب برگ اطلاعات قطعات انتخابي توسط مدير مهندسي محصول .
28-تهيه يك نسخه كپي از برگ اطلاعات انتخابي (OPTION) و اريال نسخه كپي به اسناد و مدارك و بايگاني نسخه اصلي توسط مديره مهندسي محصول.
29-تكميل برگ اطلاعات گروه هاي موازي بر اساس اطلاعات قطعات جانشين (Sub) و برگ اطلاعات قطعات انتخابي (OPTION) و برگ اطلاعات آلترناتيو توسط كارشناس .
30-تائيد برگ اطلاعات گروههاي موازي توسط كارشناس .
31-درج كد گروه موازي حاصل از آن بر روي برگ اطلاعات گروههاي موازي تويز مسئول كل .
32-بررسي فني و تائيد برگ اطلاعات گروههاي موازي توسط مسئول كل .
33-تصويب برگ اطلاعات گروههاي موازي توسط مدير مهندسي محصول .
34-بايگاني برگ اطلاعات گروههاي موازي جهت كاربرد در مواقع اعمال هر گونه تغييرات مجاز و OPTION به ساختار محصول توسط كارشناس .
35-بررسي موارد مربوط به تغييرات مهندسي و اجراي تغييرات مصوب بر اساس دستور العمل تغييرات مهندسي توسط مدير مهندسي محصول .
36-اعمال تغييرات مجاز و همچنين تغييرات مربوط به OPTION ها بر روي BOM مهندسي با توجه به اطلاعات دريافتي از ساير واحد و برنامه توليد و ارائه به برنامه ريزي توليد جهت تهيه BOM برنامه ريزي توسط كارشناس .
37-اعمال تغييرات مجاز بر روي BOM ساختاري بنا به اطلاعات دريافتي از ساير واحدها و تهيه BOM مهندسي و ارائه BOM مهندسي به مهندسي توليد جهت تهيه BOM مهندسي توليد توسط كارشناس .
38-تهيه يك نسخه كپي از برگ اطلاعات گروههاي موازي و ارسال نسخه كپي به اسناد و مدارم و بايگاني نسخه اصل توسط مدير مهندس محصول .
عمليات و جريانهاي كاري لازم براي رسم نمودار جريان داده هاي منطقي (logical DFD)
شماره عمليات شرح عمليات
بررسي نقشه ها و فرمهاي موجود
پر كردن اطلاعات معرفي طبقات اصلي ، فرعي و بخشها
تاثير اطلاعات معرفي طبقات اصلي ، فرعي و بخشها توسط كارشناس .
تائيد و بررسي فني اطلاعات معرفي طبقات اصلي ، فرعي و بخشها توسط مسئول كل .
تصويب اطلاعات معرفي طبقات اصلي ، فرعي و بخشها توسط مدير مهندسي محصولات
تهيه كپي ار اطلاعات معرفي طبقات و ارسال كپي به اسناد و مدارك بايگاني اطلاعات اصلي .
پر كردن اطلاعات ساختار پايه محصول توسط كارشناس.
تائيد اطلاعات ساختار پايه محصول توسط كارشناس .
تائيد و بررسي فني اطلاعات ساختار پايه محصول توسط مسئول كل .
تصويب اطلاعات ساختار پايه توسط مدير مهندسي محصول .
تهيه كپي از برگ ساختار پايه محصول و ارسال كپي به اسناد و مدارك و بايگاني اطلاعات اصلي .
پر كردن اطلاعات قطعات جانشين توسط كارشناس .
تائيد اطلاعات قطعات جانشين توسط كارشناس .
تائيد و بررسي فني اطلاعات قطعات جانشين توسط مسئول .
تصويب اطلاعات قطعات جانشين توسط مدير مهندسي محصول .
پر كردن اطلاعات قطعات آلترناتيو توسط كارشناس .
تائيد اطلاعات قطعات آلترناتيو توسط كارشناس .
تائيد و بررسي فني اطلاعات قطعات آلترناتيو توسط مسئول كل .
تصويب اطلاعات قطعات آلترناتيو توسط مدير مهندسي محصول .
تهيه كپي از اطلاعات قطعات جانشين و ارسال كپي به اسناد و مدارك و بايگاني اطلاعات اصلي توسط مدير .
تهيه كپي از اطلاعات قطعات آلترناتيو و ارسال كپي به اسناد و مدارك و بايگاني اطلاعات اصلي توسط مدير .
تهيه اطلاعات قطعات انتخابي توسط كارشناس .
پر كردن اطلاعات قطعات انتخابي توسط كارشناس .
تائيد اطلاعات قطعات انتخابي توسط كارشناس .
تائيد و بررسي فني اطلاعات قطعات توسط مسئول فني .
كدگذاري موازي در اطلاعات قطعات انتخابي توسط مسئول كل .
تصويب اطلاعات قطعات انتخابي توسط مدير مهندس مسئول .
تهيه كپي از اطلاعات قطعات انتخابي توسط مدير و ارسال كپي به اسناد و مدارك و بايگاني اطلاعات اصلي .
پر كردن اطلاعات گروههاي موازي بر اساس اطلاعات قطعات جانشين و برگ اطلاعات قطعات انتخابي و برگ اطلاعات گروههاي موازي توسط كارشناس .
تاييد اطلاعات گروههاي موازي توسط كارشناس .
كدگذاري گروههاي موازي توسط مسئول كار .
تائيد و بررسي فني اطلاعات گروههاي موازي توسط مسئول كل .
تصويب گروههاي موازي توسط مدير مهندسي محصول
توجه : مورد 34 چون بايگاني موقت است در DFD آورده نمي شود .
بررسي مواري مربوط به تغييرات مهندسي و اجراي تغييرات مصوب بر اساس دستورالعمل تغييرات مهندسي توسط مدير مهندس محصول .
انجام تغييرات لازم روي BOM و ارائه به برنامه ريزي توليد جهت تهيه اطلاعات قطعات انتخابي توسط كارشناس.
مهندسي توليد توسط كارشناس .
انجام تغييرات مجاز بر روي BOM و ارائه به مهندسي توليد توسط كارشناس .
تهيه كپي از اطلاعات گروههاي موازي و ارسال كپي به اسناد و مدارك و بايگاني اطلاعات اصل .
رديف | نام واحد |
1 | مهندسي محصول |
2 | مهندسي توليد |
3 | برنامه ريزي |
4 | بازاريابي و فروش |
5 | مهندسي خدمات پس از فروش |