پروژه کارآموزی سیستم تولید مجتمع غذایی رشته به رشته

تعداد صفحات: 27 فرمت فایل: word کد فایل: 4081
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی صنایع غذایی
قیمت: ۷,۴۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پروژه کارآموزی سیستم تولید مجتمع غذایی رشته به رشته

     

    11 مقدمه

    مجتمع غذائی رشته به رشته تولید کننده انواع ماکارونی واقع در کیلومتر 17 جاده سنتو مشهد قوچان در سال 1357 تأسیس گردیده است ، مالکیت مجتمع غذائی رشته به رشته خصوصی بوده و ماشین آلات آن توسط شرکت ایتالیایی Braibanti نصب و راه اندازی شده است که کلیه مراحل تولید و بسته بندی محصول اتوماتیک می باشد . و با نام تجارتی رشته به رشته که کیفیت بالای آن موجبات رضایت مشتریان را فراهم آورده و در حال حاضر سهم عمده ای را در بازار فروش به خود اختصاص داده است و با عنایت به ضرورت استاندارد اجباری ، کلیه محصولات شرکت دارای پروانه کاربرد استاندارد ملی ایران می باشند . شرکت در راستای تحقق اهداف و فعالیت های خود مجوزها و پروانه های ذیل را از ارگانهای ذیربط اخذ نموده است .

        111  ثبت شرکتها                                 1509

        112  پروانه تأسیس صنایع                      ص 65        ردیف 7

         113  پروانه بهره برداری صنایع                ص 25       ردیف 7

        114  پروانه تأسیس نظارت                             

        115  پروانه بهره برداری نظارت         مورخ      

        116  پروانه ساخت :                                2791

        117  پروانه کاربرد علامت استاندارد :          ....

     

    ظرفیت تولید شرکت در حال حاضر 2500 تن در سال بوده که تماماً مشمول استاندارد اجباری می باشد و در برنامه طرح و توسعه شرکت در آینده نزدیک افزایش خواهد یافت .

    این مجتمع در زمینی به مساحت 11000 متر مربع و با بیش از 2000 متر مربع زیر بنا مشتمل بر 1800 متر سالن های تولید و 220 متر اداری احداث گردیده است .

    مدیر عامل : عبدالرحمان بهروش

    مسئولین کنترل کیفیت : فرزانه خجسته ابوالفتح حاج سیدی

    آدرس : کیلومتر 17 جاده سنتو مشهد قوچان روبروی شهرک صنعتی توس میلان جنب شیشه ایمنی

    تلفن فاکس :

           6620244

           6100613

           6100713

     

     

     

    فهرست کمیته راهبری

    اعضاء کمیته راهبری در مجتمع غذایی رشته به رشته به شرح زیر می باشند .

    1 مدیر عامل رئیس کمیته راهبری

    2 مدیر داخلی

    3 مسئول کنترل کیفی

    4 اداری

    5 مالی

    6 فروش

    7 سرپرست تولید

    8 سرپرست بسته بندی

     

    13 اصطلاحات و تعاریف

         1 دما : اصطلاح فیزیکی جهت نمایش کمی و کیفیت حرارتی اجسام

         2 رطوبت نسبی : نسبت میزان رطوبت هوا به درجه رطوبت اشباع

         3 تهویه : جابجائی و تعویض هوا در محیط با استفاده از فن

         4 پالت : صفحات فلزی یا چوبی جهت چیدن بسته های ماکارونی و جابجائی آنها

         5 استیک : میله های فلزی روکش دار که ماکارونی بر روی آنها قرار می گیرد .

         6 اکسترودر : شامل سیلندر و ماردون می باشد و باعث ورز دادن خمیر و هدایت آن به زیر قالب      می گردد.

         7 وکیوم : باعث ایجاد خلاء در داخل خمیر می گردد .

         8 پرس : به مجموعه ماشین آلات موجود در قسمت همزنها اکسترودر قالب تیغ تا ابتدای Predryer پرس گفته می شود .

         9 قالب : باعث فرم دادن خمیر به اشکال مختلف میله ای فرمی می شود .

       10 موتورخانه : محلی است که تأسیسات دیگ بخار و دیگ آب گرم و ... در آن قرار گرفته است .

       11 ماکارونی رشته ای Spaghetti : ماکارونی است که به صورت رشته های بلند ، باریک و توپر     می باشند .

     

     

       12 ماکارونی تو خالی : قطر آن بیشتر از اسپاگتی بوده و تو خالی می باشد .

       13 ماکارونی فرمی : که طول آن کمتر ازcm 8 می باشد مانند اشکال مارپیچ صدفی حلزونی و غیره.

       14 ورمیشل : نوعی ماکارونی است که به صورت رشته های باریک توپر و پیچ خورده می باشد .

       15 عصائی : به آن قسمت از ماکارونی که به صورت u می باشد و بر روی استیک قرار می گیرد گفته می شود .

       16 مکارونی بلند : محصولاتی هستند که طول آنها حداقل cm 20 می باشد مانند اسپاگتی لازانیا ماکارونی تو خالی

       17 ماکارونی کوتاه : محصولاتی هستند که طول آنها کمتر از cm8 باشد مانند اشکال مارپیچ صدفی حلزونی و غیره .

      18 ترک خوردگی : به شکافهای طولی و عرضی که در سطح ، ماکارونی مشاهده می شود .

      19 قطعات خورد شده : در ماکارونی بلند به رشته های شکسته کوتاهتر از cm20 و در اشکال ورقه ای به شکستگی های طولی و عرضی بیشتر از  و در ماکارونی کوتاه به حالتی که ماکارونی شکل اولیه خود را از دست داده باشد .

      20 لک : به ذرات نسبتاً درشت قهوه ای نقاط سفید نقاط سیاه و برجستگی های تیره در سطح ماکارونی گفته می شود .

     

      21 امتیاز قبل از پخت : امتیازی است که به وضعیت ظاهری ماکارونی از نظر تعداد نقص قبل از پخت و بر اساس جدول ارزیابی داده می شود ( رجوع شود به استاندارد ملی ایران شماره 213 )

      22 امتیاز بعد از پخت : امتیازی است که به وضعیت ظاهری ماکارونی بعد از پخت و براساس جدول ارزیابی داده می شود . ( رجوع شود به استاندارد ملی ایران شماره 213 )

     

     

    کنترل فرآیندهای تولیدی و عملیاتی :

    ابتدا آرد چیده شده بر روی پالت های مخصوص قسمت انبار آرد توسط کارگران مربوطه به نزدیک سیلو حمل و از کیسه ها که هر کدام محتوی 40 کیلوگرم آرد نول 23% می باشند به داخل سیلو که ظرفیت معادل 200 کیسه را دارد تخلیه گردیده و در پایین سیلو توسط الک ناخالصی های آن از قبیل نخ و کاغذ lable  که در بعضی از کیسه ها موجود است گرفته شده و سپس داخل قیف متصل به بالابر آرد تخلیه و توسط بالابر که به صورت مار پیچ است به دستگاه پرس منتقل می شود .

    در قسمت بالای پرس چهار همزن وجود داردکه ابتدا در همزن اولی آرد و آب مخلوط شده و به همزن دوم منتقل و پس از حدود تقریباً 10 دقیقه اختلاط به همزن سوم و پس از 10 دقیقه به همزن چهارم که به صورت کاملاً بسته است ( از نظر ورود و خروج هوا ) هدایت می شود که در این قسمت هوای داخل همزن مکش شده و عمل و کیوم بر روی خمیر انجام می گیرد در قسمت زیرین همزن آخر 2 ماردون خمیر را ورز داده و به قسمت جلو پرس که در آن قالب تعبیه شده است هدایت می کنند و خمیر با فشار مشخصی از سوراخ های قالب خارج می شود . قالب های مورد استفاده مجتمع دارای سایزهای مختلف می باشند که اسپاگتی به صورت توپر با قالب 12141618 و ماکارونی با قالب 14 به صورت نی مانند موجود     می باشد .

    پس از خروج از قالب یک استیک با حرکت خود رشته های بیرون آمده از قالب را به صورت طولی از زیر قالب گرفته و به آرامی حرکت می کند . زمانی که ارتفاع این رشته به حدود cm60رسید عمل برش توسط یک گیوتین یا تیغه برش اتومات انجام می گیرد و به آرامی حرکت خود را به سمت dryer pre  ادامه می دهد . لازم به توضیح است که اعمال همه به صورت اتوماتیک توسط programe و یک سری مراحل الکترومکانیکی انجام می پذیرد .

    درdryer pre  بخشی از رطوبت اولیه موجود در خمیر تبخیر شده و توسط یک فن که در قسمت فوقانی  dryer pre  قرار دارد با برنامه ریزی مشخصی توسط کنترلرها خارج می گردد. و این حرکت استیکها به آرامی ادامه می یابد تا طول dryer pre  را در زمان حدود 5/1 ساعت طی نموده و در این زمان ماکارونی از لابه لای یک جریان هوای گرم در حال سیرکولاسیون عبور نموده که این عمل ( سیر کوله هوای گرم ) را 7 فن که در پشت رادیاتورهایی که در آن آب گرم جریان دارد . از داخل موتورخانه توسط دیگهای حرارتی و پمپهای سیر کوله آب گرم به جریان می اندازد و عبور ماکارونی از لابه لای یک جریان هوای گرم در حال سیر کوله با درجه حرارت از 43 تاc0 50 داخل پر درایر باعث می شود که تمامی     رشته های  قرار گرفته بر روی استیک کاملاً با این حرارت در تماس بوده و به خشک شدن تدریجی آن کمک شایانی شود .

    حرکت در داخل dryer pre  در یک خط انجام می گیرد و استیکها با فاصلۀ تقریبی cm4 از یکدیگر به صورت پشت سر هم حرکت می کنند . پس از مرحله dryer pre  وارد قسمت dryer می شوند که در این قسمت نیز حرکت از لابه لای یک جریان هوای گرم بوده که تا c0 70می رسد و حدود 12 ساعت عمل خشک شدن در داخل dryer به طول می انجامد .

     

    حرکت در داخل dryer به صورت s مانند در سه طبقه می باشد و همچنین لازم به ذکر است از بخار نیز در داخل dryer استفاده می شود و توسط 2 عدد شیر بخار، که بخار آن از دیگ بخار موجود در موتورخانه جریان پیدا کرده است . این دو عدد شیر در زیر دو فن تعبیه شده که بخار را نیز داخل dryer به همراه هوای گرم به جریان می اندازد که حرارت آن به پخت کمک مؤثر می نماید .

    لازم به توضیح است که کلیه اعمال انجام گرفته در این مرحله نیز به صورت اتوماتیک و توسط کنترل های دما و رطوبت میسر می گردد .

    پس از dryer استیکها از قسمت cooling system عبور می کنند که این مرحله حدود 30 دقیقه به طول می انجامد . در این قسمت جریان هوای متعادل با محیط حدود 2523 درجه می باشد . در این قسمت افت حرارتی حدود 40 درجه نسبت به طول dryer را مشاهده می کنیم که در اینجا برودت از یک برج خنک کننده که در بیرون قرار دارد آب خنک شده در داخل رادیاتور cooling system جریان پیدا می کند . 2 عدد فن نیز در پشت این رادیاتورها عمل سیر کوله جریان هوا را به عهده دارند . تاثیر این قسمت بر روی ماکارونی باعث تُرد و شکننده بودن رشته ها می گردد .

    پس از cooling system سیلوی بسته بندی قرار دارد که در این قسمت ماکارونی در 5 طبقه که هر طبقه تقریباَ 1 تن ظرفیت دارد ذخیره می گردد . در این قسمت عملیات خاصی بر روی ماکارونی انجام نمی گیرد . بعد از سیلو وارد بسته بندی گردیده و در اینجا استیک از ماکارونی جدا گردید و روی یک نوار شیار دار به  سمت تیغه های برش حرکت می کند پس از برش به اندازه دلخواه قسمت عصائی آن جدا شده و قسمت برش خورده توسط یک بالابر کاسه ای به سمت دستگاه های بسته بندی هدایت می شود و در هر کدام قسمت های بسته بندی که مورد تقاضا باشد تخلیه می گردد و عملیات بسته بندی بر روی آن صورت می گیرد .

    بسته های ماکارونی در اوزان 900450 گرمی به صورت اتوماتیک و 2 کیلو گرمی به صورت نیمه اتوماتیک بسته بندی می گردند .

    دستگاه بسته بندی نیز ساخت کشور ایتالیا و شرکت zambony می باشد که دارای سیستم وزنی حجمی بوده و کنترل این دستگاه اتوماتیک توسط یک program با 17 برنامه و به صورت الکتروپنوماتیک انجام می گیرد . جنس لفاف که ماکارونی درون آن بسته بندی می شود از کیفیت بالائی برخوردار بوده و نیز به صورت laminate و با ضخامت 40 میکرون می باشد . پس از بسته بندی توسط دستگاه به صورت اتوماتیک بسته های 900 گرمی و یا 450 گرمی در بسته های 10 عددی و 20 عدد و 2 کیلو گرمی در بسته های 5 عددی در نایلونهای سفید بسته بندی و بر روی پالت چیده می شود . به طور متوسط هر پالت بسته به ابعاد آن 200 بسته را در خود جای می دهد و سپس توسط  platejak  به انبار محصول برده   می شود و پس از آن حدود 72 48 ساعت در انبار قرنطینه و سپس به بازار عرضه می گردد .

     

     

    فرایند تولید

    1 آرد پس از تأیید کنترل کیفی در انبار آرد تخلیه می شود .

    2 آرد همراه با آب وارد دستگاههای پرس  می شود .

    3 خمیر شکل گرفته وارد dryer pre می شود .

    4 خمیر شکل گرفته پس از طی مسیر dryer pre وارد  dryer می شود .

    5 ماکارونی پخته وار cooling system می شود .

    6 به منظور تکمیل پرس محصول مدتی در سیلو متوقف می شود .

    7 محصول آماده در ترسپانان 900 یا 2000 گرمی بسته بندی می شود .

    8 بسته های 900 تا 9000 گرمی در کیسه های پلاتیکی به صورت ده تایی و 5 تایی بسته بندی و پالت چینی می شوند .

    9 پالت های محصول به انبار منتقل می گردند .

     

     

                    پیشنهادات :

    1 میکروب زدایی آب توسط اشعه ماوراء بنفش

    2 تولید انواع ماکارونی رژیمی برای بیماران خاص

    3 تولید ماکارونی غنی شده با پروتئین گیاهی سویا

    4 تولید ماکارونی با ترکیب آرد و ذرت برای بیماران P.ku (فیل آلانین کتون اوریا )

    و پروتئین گیاهی گندم را تحمل نمی کنند .

    5 تولید ماکارونی غنی نشده با پودر آب پنیر

    6 استفاده از سیستمهای مکانیزه به روز

     

     

                    اهداف :

    1 تنوع در محصول

    2 جلب رضایت مشتریان

    3 فروش بیشتر

    4 سود آوری بیشتر

     

     

    شرح وظایف کارمندان :

    1- شرح وظایف مدیر عامل :

    211 تشکیل و حضور در جلسات هیئت مدیره

    212 بررسی پیشنهادات مطروحه از سوی مدیر عامل

    213 کنترل و بررسی مسائل مطروحه از سوی بخش کنترل کیفی

    214 کنترل و بررسی مسائل مالی شرکت

    215 کنترل و بررسی عملکرد واحدهای مختلف شرکت

    216 تصمیم گیری در مورد نحوه عقد قراردادهای خرید و فروش مواد اولیه و کالاها

    217 کنترل وضعیت بازار

    218 تصمیم گیری در مورد انجام تغییرات اساسی

    219 تصمیم گیری در مورد آینده و اهداف بلند مدت شرکت

     

    2- شرح وظایف مدیر عامل :

    221 عضو اصلی هیئت مدیره ، عضویت در هیئت مدیره و هماهنگی با اعضاء جهت حضور منظم در جلسات .

    222 کنترل مستقیم بر نحوه عملکرد کلیه واحدها از طریق تماس با مسئولین

    223 کنترل گزارشات ماهیانه و اصله از سوی بخشهای مختلف کارخانه

    224 کنترل گزارشات امور مالی 

  • فهرست و منابع پروژه کارآموزی سیستم تولید مجتمع غذایی رشته به رشته

    فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

    ندارد

دانلود کارآموزی پروژه کارآموزی سیستم تولید مجتمع غذایی رشته به رشته , گزارش کارآموزی پروژه کارآموزی سیستم تولید مجتمع غذایی رشته به رشته , پروژه کارآموزی پروژه کارآموزی سیستم تولید مجتمع غذایی رشته به رشته , دانلود کارورزی پروژه کارآموزی سیستم تولید مجتمع غذایی رشته به رشته , گزارش کارورزی پروژه کارآموزی سیستم تولید مجتمع غذایی رشته به رشته , پروژه کارورزی پروژه کارآموزی سیستم تولید مجتمع غذایی رشته به رشته , کارآموزی در مورد پروژه کارآموزی سیستم تولید مجتمع غذایی رشته به رشته , کارورزی در مورد پروژه کارآموزی سیستم تولید مجتمع غذایی رشته به رشته , نمونه گزارش کارآموزی درباره پروژه کارآموزی سیستم تولید مجتمع غذایی رشته به رشته , گزارش کار در مورد پروژه کارآموزی سیستم تولید مجتمع غذایی رشته به رشته
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت